people-2581913_960_720
PULS GRADA · shopping

Mukotrpno isprobavanje velikog broja pantalona i strah da ćemo kupiti cipele koje će nas nažuljati prvi dan nošenja muče većinu kada pođe u kupovinu. Ali postoje mali detalje na koje bi trebalo da obratite pažnju kako bi izbegli nervozu i razočaranje prilikom šopinga.

Kupovina garderobe može se ispostaviti kao opuštajuća aktivnost i jedan od načina da sebe nagradimo, ali kada dođemo kući, neretko se dešava da ne budemo zadovoljni onim što se nalazi u kesama. Kako ne biste bili razočarani nakon kupovine, morate biti pažljivi i obratiti pažnju na male detalje. Prilikom kupovine pamučnih stvari, vodite računa o dužini i udobnosti, jer može da vam se dogodi da nakon pranja postanu kratke ili tesne. U nastavku teksta pročitajte savete kojih bi trebalo da se pridržavate prilikom kupovine, kako ne biste doživeli neprijatna iskustva.

1. Udobnost obuće

Većina obuće na tržištu izgleda moderno, ali isto tako, većina nije dobra za vaša stopala. Prilikom kupovine cipela, pokušajte da ih savijate i uvijate kako biste proverili fleksibilnost. Kada ih obujete, prošetajte u njima na tvrdoj podlozi i na tepihu kako biste videli da li vam odgovaraju. Obratite pažnju ne samo na dužinu već i na kalup. Uverite se da ima dovoljno mesta da malo protegnete prste. Ako uopšte ne možete pomerati prste, cipele su suviše čvrste i nisu za vas.

2. Dužina farmerki

Kupovina farmerki za žene predstavlja pravu noćnu moru. Shvatite, čak i manekenke imaju isti problem. Kada je u pitanju dužina skinny farmerki, ona bi trebalo da bude do članaka, a u slučaju straight, one bi trebalo delimično da prekriju vaše stopalo. Prilikom kupovine farmerki za muškarce, birajte one koje su dovoljno duge da pokrivaju čarape, ali i dovoljno kratke da ne pokrivaju cipele.

3. Kvalitet tkanine 

Uvek proverite deklaraciju. Iako je sintetička tkanina jeftinija i često predstavlja mešavinu prirodnih materijala, nije dugotrajna kao što je prirodna tkanina. Komad garderobe prislonite na svetlost kako biste procenili težinu i gustinu tkanja. Na kraju, proverite šavove na unutrašnjoj i spoljašnjoj strani odeće. Ukoliko su labavi, to vam je upozoravajuć znak.

4. Ne verujte veličini na etiketi

U prošlosti su mere bile standardizovane, ali danas, većina brendova izgleda razvija svoj sistem dimenzija odeće i njihovu kategorizaciju. Kao i na slici, veličina M, kod različitih proizvođača nije ista. Ukoliko kupujete odeću preko interneta na ovo bi trebalo da obratite pažnju i da se informišete u vezi s veličinom. U prodavnici, uvek isprobajte različite veličine.

5. Udobna šoping odeća

Kada odlazite u kupovinu, nosite na sebi udobnu odeću. Ukoliko kupujete cipele, obujte one koje ćete lako da izujete i obujete jer ćete taj dan to raditi nekoliko puta. Na ovaj način sebi olakšavate šoping.

6. Doba godine

U zavisnost od godišnjeg doba, određene stvari mogu biti jeftinije ili skuplje. Kraj januara je idealan momenat za kupovinu zimske garderobe jer su tada na rasprodaji. Isto važi i za letnju odeću tokom septembra. Na ovaj način ćete uštedeti, a imaćete nove stvari za narednu sezonu.

7. Impulsivna kupovina

Nikad ne kupujte artikal koji vam se svideo na prvi pogled. Stručnjaci savetuju da bi trebalo da sačekate oko nedelju dana, jer ćete nakon tog perioda sa sigurnošću znati da li zaista želite da imate taj komad odeće. Zapamtite i da ne bi trebalo da trošite više od 5 odsto vaših primanja na odeću.

Hiro shoes HIRO: Luksuzne muške cipele na popustu do kraja marta Samsung Galaxy A8(2018) predstavljen na trzistu Srbije Elegantni Samsung Galaxy A8(2018) od danas u prodaji 24665_Reebok_FW17_Crafted_by_Fitness_KV_M_Vcover Reebok Crafted by Fitness: Oprema za neuporedivu udobnost i pokretljivost baner za akciju muzikecover Mascom: Praznična iznenađenja najbolje muzičke prodavnice u gradu · · ·