zqSXnBfOThZmhQK-oDY8_andreyyakovlev4_cover1
KULTURA · fotografija

Kreativni bračni par koji čine Andrey Yakovlev u ulozi fotografa i njegova žena Lili Aleeva (umetnički direktor), odgovoran je za raskošnu kolekciju slika nastalih pod uticajem tradicije starih Slovena.

Oni su zajedničkim radom postigli fascinantan vizuelni efekat, kombinovanjem visoke mode sa tradicionalnom estetikom Slovena. Modeli na fotografijama su obučeni u garderobu intenzivnih boja sa dosta različitih šara, a kao neizostavna stavka na svakoj slici su farbana jaja, koja su i u prehrišćanskom vremenu imala simbolični značaj. Naime, u to doba narod se molio bogu Sunca pod imenom Dabog, čija su odabrana životinjska vrsta bile ptice, pa su tako njihova jaja bila viđena kao magični objekti koji reprezentuju preporod Zemlje.

Andrey Yakovlev i Lili Aleeva su prisutni na Behance mreži kreativaca i njihovom profilu možete pristupiti na ovom linku.

foto: Andrey Yakovlev i Lili AleevaOtvori galeriju
4059_cover Bob Dylan: Njujorški portreti slavnog muzičara na početku karijere Credit-Pradeep-Raja-Kannaiah-GRAND-PRIZE_cover Pobednici 14. Smithsonian takmičenja Detinjstvo (foto: Adrian C. Murray) Fotografije koje čuvaju magiju detinjstva rusija Rusija kakvu ne viđamo na razglednicama · · · · ·