Foto izvor: http://static.vesti.rs/
KULTURA · film/TV

Do nove dodele Oskara ima još oko 200 dana (26.2.2017.). I svi znamo ljude koji svake godine zajedno gledaju dodelu i raduju joj se. Čak i oni koji ne prate tako pasionirano ovu manifestaciju svetskog glasa, na kraju se obaveste o tome ko je u kojoj kategoriji dobio ovu prestižnu filmsku nagradu.

Svako ima svoje favorite, ali uvek se istaknu i filmovi za koje skoro svako kaže:„E, ovaj je baš za Oskara“. Koji su to filmovi koji su se do sada izdvojili i liče na one koji mogu učestvovati u trci za prestižnu filmsku nagradu, pogledajte u nastavku članka. Naravno, neki su ušli u izbor samo na osnovu sinopsisa i trejlera, jer kao što već pomenusmo, čini nam se da postoje filmovi koji su pravljeni da bi bili u trci za Oskara.

1. A Light Between Oceans

Ako vam se sviđa Blue Valentine pripremite se za još jednu ljubavnu priču u režiji Dereka Cianfranca. Alicia Vikander i Michael Fassbender glume par koji je pronašao bebu na brodu i odlučio da je zadrži kao svoju.

2. Loving

Još jedna srceparajuća ljubavna priča koja ima sve elemente potrebne da bude u trci za Oskara. Zasnovana je na istinitoj priči kada se par borio protiv zakona koji nije dozvoljavao brak između rasa. To je ono što ljudi vole, ljubav i borbu za pravdu.

3. The Birth of a Nation

Znači, 1831, rob Nat Turner kreće u pobunu u Virdžiniji. To je već oproban scenario koji još uvek ima uspeha u Holivudu.

4. The Girl on the Train

Ako ste čitali knjigu znamo da ćete gledati film. Emily Blunt nas vodi u rešavanje misterije koja je zadesila jedan par pored čije kuće prolazi svakog dana. Znamo da mnogi jedva čekaju ovaj film, i mi se pridružujemo tom ushićenju.

5. Elle

Poslastica iz Kana u kojoj glumi sjajna Isabelle Huppert. Ona je uspešna žena koja pokušava da otkrije identitet čoveka koji ju je silovao.

6. The Founder

Jeste li se ikad zapitali ko je zapravo BigMac? Ovo je priča o Rayu Crocu (Michael Keaton) koji je od malog lanca fast-fooda napravio čuveni lanac i korporaciju McDonald’s. Još jedna stvar koju Amerika obožava- priča o uspehu.


Filmovi o glasanju Top 5 filmova o (predizbornim) kampanjama Automatski nacrt „Stranger Things“ se vraća! Mehaničar Film „Mehaničar: Povratak“ stiže u bioskope HBO nove serije TV preporuke: „The Night of“ & „Vice Principals“ ·