matthias-jung-surreal-homes-designboom-0122
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

U svom serijalu „Nadrealne kuće“, nemački grafički dizajner Matthias Jung, prikazuje kolaže arhitektonskih elemenata, pejzaža i fotografija koje podsećaju na nemoguće građevine iz naših snova. Ovce na proplanku na krovu zgrade, kuće koje lebde u vazduhu i brutalistička ahitektura na stenama, su samo neke od nespojivih kombinacija koje se nalaze u ovoj maštovitoj kolekciji.

Njihov autor ih zove „male arhitektonske pesme“ i njegov cilj je da nam pokaže drugu perspektivu gledanja na svet i život u njemu. Inspiraciju za projekat je pronašao u kolažima koje je pravio još kad je bio dete u očevoj foto laboratoriji.

Ako je onda morao da radi koristeći fotografije, makaze i lepak, danas su mu dostupni programi za editovanje slika kao što je Photoshop koji omogućavaju bolje predstavljanje njegove jedinstvene vizije.

Nadrealizam u arhitekturi: Kolaži nemogućih građevinaOtvori galeriju
37. salon arhitekture 37. Salon arhitekture Uređenje stana na galaktički način Uredite stan po zvezdanim merama Kuće bogatih Raskošne kuće poznatih zvezda koje imaju manje od 30 abo Prolećno spremanje – stvari za kuću domaćih dizajnera · ·