Populizam i Tony Futura
fotografija

Popularnim fotografijama se možete rugati na različite načine, ali kroz umetnost to će uglavnom, i nepogrešivo, biti sofisticirana osuda neke pojave u društvu sa kojom se ne slažete, u kojoj vidite problem ili besmislenost. Moderno društvo i savremenost, čini se, ne ostavlja mnogo vremena za promišljanje onoga gde i sa čim živimo. Ali oštro oko, i ironijska distanca uvek će vam jasno pomoći da ono suludo odvojite od onoga što je duh jednog vremena.

Tony Futura je umetnik koji najviše radi na polju digitalnih medija i umetnosti. Živi u Berlinu, gradu u kojem sve vrvi od umetnosti, što prave što umišljene, no ono što njega najviše muči jeste što se popularna kultura i materijalizam sve češće perfidno uvlače u društvo, pa je ono što je nekada bilo moderno ili cenjeno, danas postalo samo još jedna reklama, lice, priča, film, ilustracija u nizu.

Moglo bi se reći, smatra Futura, da je čitav svet prostituisan, samo na različite načine, a kako nema moć da se sa tim pojavama bori globalno, rešenje i jedini način borbe vidi u odličnim ilustracijama koje na mnogo različitih jezika konstatuju istu stvar – materijalizam i populizam moraju da nestanu!

Tony Futura: Umetnost koja se ruga populizmuOtvori galeriju
Pirelli Pirelli kalendar: Manje glamura, a više prirodnosti Helmut Newton - svetski provokator broj jedan Helmut Newton: Legenda koja i danas pulsira Teddy devojke Teddy Girls: Devojačka banda iz pedesetih Neobične fotografije Sjajne fotografije i bez fotošopa ·