Nadrealni prizori
KULTURA · fotografija

Možda mislite da su ove fotografije nastale u Photoshopu, ali moramo da vam kažemo da grešite. Autor ove serije Charlie Davoli napravio je ove slike koristeći smart telefon iPhone.

Da li se sećate vremena kada smo mobilne telefone koristili isključivo za zvanje i slanje poruka? Prosto nećete poverovati da su ovakvi nadrealni prizori nastali korišćenje telefona. Charlie Davoli voli fotografiju, a vrlo dobro zna da uhvati pravi momenat svojim telefonom. Kasnije te snimke sređuje koristeći aplikacije za iPhone PsTouch, iDesign, Superimpose i MatterApp i Mextures.

Na Davolijev rad uticao je umetnik Giorgio De Chirico, geometrijski elementi podsećaju na Bauhaus pokret u arhitekturi, a retro sci-fi elementi podsećaju na rad Andyja Warhola i Roya Lichtensteina.

Pogledate ove sjajne fotografije u našoj galeriji:

Nadrealni prizori snimljeni mobilnim telefonomOtvori galeriju
amazing-pictures-of-russia-like-youve-never-seen-before-3__880 Život običnih građana Rusije – u slikama cover1 National Geographic: 20 najboljih fotografija 2015. Kako izgledamo kada fotografišemo Kako izgledamo kada fotografišemo Yoga transformacije Joga transformacije koje telo pretvaraju u umetničko delo