collage
PULS GRADA · deca · ženski kutak

Crteži francuske ilustratorke Sesil Dormu podsećaju nas da se svako žensko telo razlikuje, te da su naše mane i fizičke nesavršenosti nešto što nas čini jedinstvenim i autentičnim. S tim u vezi, njena poruka glasi da treba da prigrlimo sebe i svoje telo kao unikat prirode, i da radimo na tome da se osećamo dobro u svojoj koži, jer nema ničeg boljeg od toga.

No, iako njene ilustracije deluju veselo, i sve vrvi od boja i komičnih elemenataSesil je u osnovi vrlo cinična a svoju poruku voli da upakuje u upečatljive boje i zašećeri vedrim tonovima, kako bi postigla pravi balans i nasmejala sve one koji se u njenim radovima prepoznaju. Dakle, red ironije, red humora.

U novoj seriji crteža, ova talentovana umetnica bavi se lepotom običnih žena. Ona predstavlja žene onakve kakve jesu, njihove istinske borbe, izazove i nastojanja da ispune očekivanja zahtevnog modernog društva. Zbog toga njeni radovi odišu snažnom porukom i komuniciraju sa velikim brojem žena širom sveta.

U galeriji pogledajte njene maštovite ilustracije, a za više radova potražite je na ovom Instagram profilu. Uživajte!

Najbolje je dobro se osećati u svojoj koži...Otvori galeriju
collage Zašto su „loše” devojke srećnije od „dobrih” collage Šta svaka devojka treba da spakuje u kofer za letovanje how-tell-your-hairdresser-you-dont-your-haircut Šta da radite kada vas frizer unakazi collage 12 komičnih ilustracija žena u “onim danima” · · · · · ·