svet
U VAZDUHU · svet

Legatum Institute, sa sedištem u Londonu, objavio je i ove godine listu najbogatijih zemalja sveta. Pri formiranju takve liste uključeno je 104 varijable koje uključuju domaći bruto dohodak po glavi stanovnika i zaposlenost po glavi stanovnika.

Takođe, ovde su uključene i neke zanimljive varijable, pomalo neočekivane. Na primer, koliko se ljudi dobro osećaju i koliko se odmorno osećaju.
Varijable su podeljene u 9 podkategorija. To su: ekonomski kvalitet, poslovno okruženje, upravljanje, obrazovanje, zdravstvo, sigurnost i bezbednost, lična sloboda, socijalni kapital i okruženost prirodom. Ovim indeksom je obuhvaćeno 149 zemalja, a proteklih 7 godina Norveška je bila na prvom mestu. Međutim, neke promene su se desile. U našoj galeriji proverite kojih se to 25 zemalja sveta smatra najboljim za život.

25. PortugalijaOtvori galeriju
dom Japan ima (možda) najlepši dom za stare na svetu seks Lekcije Francuza i Amerikanaca o seksu poljska Svaki deo malog sela u Poljskoj prekriven je crtežima cveća gradovi Top 10: Najskuplji gradovi za život u 2017. godini ·