Aplikacije najbolje u 2015.
U VAZDUHU · tech/web

Verovatno ste od početka ove godine do dana današnjeg isprobali mnoštvo i starih i novih aplikacija, a kako i ne biste kada se one gotovo svakodnevno pojavljuju, uvek mameći novim i još neviđenim prednostima u odnosu na one koje ste isprobali juče. Ipak, kako je kraj godine uvek pogodan za sumiranje rezultata iz prethodne, možda ćete u novoj 2016. želeti da koristite neke od aplikacija, koje smo za vas odabrali kao najbolje u moru dobrih, a lansiranih i korištenih u 2015.

10. OneShot

Ponekad je komplikovano da na društvenim mrežama sa prijateljima podelite članak u celosti, jer vas zapravo uvek samo jedan detalj u moru teksta dotakne, i samo biste taj želeli da prokomentarišete. Ova aplikacija je idealna za takve stvari, jer će automatski generisati link koji delite sa komentarom tačno određenog dela teksta!

9. Lifeline

Ova aplikacija menja pojam „igrice za mobilne telefone“. A kako? Sada možete igrati i igrice koje sadrže tekstualne zadatke, i avanture, i sve počinje kada vas kontaktira izgubljeni astronaut koji želi da ga spasete.

8. Pause

Najčešće sve što vidite na svom mobilnom uređaju može da vas uznemiri, manje ili više, od emaila vašeg šefa, propuštenog poziva mame ili dečka, do hitnog sms-a najbolje drugarice. Vreme je za pauzu, i upravo ovom aplikacijom vam je to i omogućeno!

7. Microsoft Translation

Translation aplikacija je od pomoći svim aktivnim ljudima, naročito onima koji vole i često putuju. Microsoft očigledno još uvek ima šta da ponudi, a korisna alatka je uvek dobrodošla.

6. Photoshop Fix

Photoshop Fix donosi neke softvere za obradu fotografija koje ćete smatrati vrlo korisnim, naročito ako u obzir uzmete da ćete ovu aplikaciju koristiti na svom mobilnom telefonu. Na primer, retuširanje slike pre nego što je podelite sa ostatkom sveta za mnoge će biti najbolja stvar koju će otkriti ove, ili sledeće godine!

5. Cleen

Mobilni telefoni su zamenili korišćenje foto-aparata, i rezultatima ste veoma zadovoljni, jedino vas muči što vam je memorija puna fotografija koje vam više nisu potrebne. Imamo rešenje, i ono se zove – Cleen!

4. Periscope

Oni koji provode vreme na twitteru znaju već za ovu aplikaciju. U slučaju da planirate da podelite video sa vašim Twitter pratiocima, slobodno se poslužite ovom veoma praktičnom aplikacijom.

3. Starbucks Mobile Ordering

Ovu aplikaciju možete da isprobate tamo gde postoji lanac kafeterija Starbucks, ali za one koji žive na takvom mestu i redovni su posetioci koji u ovom kafeu najčešće uzimaju kafu za poneti, ovo je idealna aplikacija, nema redova, i čekanja, platite i naručujete online, a pijete uživo!

2. Snapchat

Ova aplikacija postoji još od 2011, ali je ove godine doživela svoj veliki procvat. Šta možete da uradite sa Snapchat? Da fotkate, ćaskate i šaljete, da priče pričate kroz lične video radove, da se osetite kao umetnik svakoga dana!

1. HBO Now

Mesečna pretplata i gledanje serija na mobilnom telefonu, i to ne repriza već novih epizoda i serijala. Jasno vam je zašto je ova aplikacija broj jedan u svetu, hm, nama baš i nije…


Trikovi na Google-u Google: 11 korisnih trikova za koje još uvek ne znate Knjiga i foto-aparat This Book Is a Camera: Pop-up knjiga koja može i da škljocne picmonkey-collage9-1000x500 Najbolje tehnološke „igračke“ u 2015. FON Hakaton Prijavite se za FON Hakaton · · · · ·