Najbolje banje na svetu
PULS GRADA · destinacija

Počeli ste da pravite planove za 2016. godinu, planirate da donesete nekoliko novogodišnjih odluka, i da narednu godinu makar i povremeno posvećujete samo sebi. Odmor vam je sve potrebniji, ali kad dođe vreme za letovanje vama je ono kratko, i taman kad ste pomislili da ste se privikli i na gužvu na plaži i na ostale kupače, vaše vreme je iscurelo, i povratak kući vas sačeka nespremne. Da li vam je iko rekao da je odmor u banji odavno postao mnogo luksuznija destinacija, nego što je to ranije bio slučaj… Danas se na takvim mestima odmaraju i uživaju pravi hedonisti.

Ne morate da pregazite pola sveta da biste uživali u egzotici kakva vam ranije nije bila poznata. Ipak, ako želite da saznate kakve i koje banje su ovih dana pravi hit u specijalizovanoj turističkoj ponudi, onda morate da shvatite da to nisu nikakva mesta na kojima postoje klasična fizikalna terapija i rehabilitacioni centar, već tihe oaze u kojima je sačuvana veza između prirode i onoga što je čovek napravio. Prirodni izvori vode, dobro osmišljen spa program, sjajni pogledi na prirodu i okruženost njome, već su to dovoljno dobri razlozi da se čovek odluči na banjski turizam.

Ovo su samo neka od mesta koja su se pojavila kao nova i veoma trendi, i koja vam toplo preporučujemo, ukoliko ste u prilici, da ih posetite. Neka od njih pokazaće se zaista kao idealna mesta za „povratak u život“ ali čak i za one ljude koji se osećaju sasvim dobro, romantična putovanja i zajedničko uživanje nikada ne mogu biti pogrešna odluka!

Joanna Czech Spa, DalasOtvori galeriju

Idealna mesta za Instagram fotografije Instagram: Mesta koja zaslužuju da se pojave i na vašem profilu cover4 Porto: Grad iz bajke s ove strane Atlantika Gradovi nekad i sad Nekad i sad: Neverovatne transformacije gradova sveta Nazca Lines, Peru Majmun, los i najpoznatiji britanski falus: Geoglifi širom sveta · · · · · · ·