Foto takmičenje Wildlife
fotografija

Prošlog utorka u Londonu objavljeni su dobitnici Wildlife Photographer nagrade, uključujući i tri veterana magazina National Geographica. Takmičenje čiji je domaćin ponovo bio britanski Nacionalni istorijski muzej, zajedno sa BBC Worldwideom prepoznao je odlične fotografije prirode i njenih suštinskih elemenata.

Ovogodišnji pobednici su Michael „Nick“ Nichols, urednik časopisa National Geographic, koji je, između ostalog, prozvan Wildlife fotografom za 2014. Godinu i to za svoj rad „The Last Great Picture“, ali je takođe osvojio prvu nagradu i u kategoriji crno-bela fotografija. Među pobednicima bili su i poznati fotografi Brent Stirton i Tim Lauman, koji su osvojili specijalna priznanja – Wildlife foto-novinar i najbolji portfolio.

Stephan TuenglerOtvori galeriju

Nichols je rekao da je za njega najveći izazov bio da fotografiše divlju prirodu, da uhvati onu divljinu i njene karakteristike koje bi učinile da posmatrač zanemi. Imajući u vidu njegov dosadašnji rad svakako možemo zaključiti da je zahvaljujući njegovom fotografskom delu samo u zapadnoj Africi osnovano trinaest nacionalnih parkova.

Intimni portreti muzičara Tom Oldham: Intimni portreti muzičara iza bine Modno putovanje Mario Testino: Modno putovanje oko sveta Muhammad Ali Muhammad Ali: Legenda plemenite veštine Napuštene super naučne stanice Ruševine super nauke · · · ·