historic-photo-awards-cover
KULTURA · fotografija

Takmičenje za najbolju fotografiju istorijskih znamenitosti je tek u drugoj godini svog postojanja, ali već sada privlači najbolje fotografe iz svih krajeva sveta. Pravila takmičenja su jednostavna. Svaka fotografija koja prikazuje neku istorijsku znamenitost će biti uvrštena u izbor za glavnu nagradu, bilo da se radi o slikama ostataka antičkih građevina, srednjovekovnih zamkova ili značajnih mesta iz relativno skorašnje istorije kao što su na primer koncentracioni logori iz Drugog svetskog rata.

Ovogodišnji pobednik je Danijel Barton koji je uslikao prelepu srednjevekovnu ostrvsku komunu Mon Sen Mišel u Francuskoj. U uži izbor su još ušle fotografija koja prikazuje morska utvrđenja nastala u Velikoj Britaniji tokom Drugog svetskog rata, fotografija ruševina Pompeje u Italiji i netipična slika Taž Mahala u Agri (Indija).

Sve najbolje slike sa takmičenja za najbolju fotografiju istorijskih znamenitosti možete pogledati u našoj galeriji.

Tadž Mahal u Agri (Indija)Otvori galeriju
panorama-cover Najbolje panoramske fotografije 2018. 1-68-cover Vojnici pre, za vreme i posle rata Best_Landscape_photographs_of_the_year_20184-cover Britanski pejzaž nikada nije izgledao lepše forced-perspective-moises-levy-2-cover Plaža kao zemlja džinova · · ·