page-cover-world-press
KULTURA · fotografija

Na ceremoniji u Amsterdamu 11. aprila obelodanjeni su pobednici takmičenja za najbolju dokumentarnu fotografiju u 2018. godini. Dodeljene su nagrade u različitim kategorijama vezanim za foto-žurnalizam, a za apsolutnog pobednika takmičenja je izabrana slika Džona Mura koja prikazuje dvogodišnju devojčicu iz Hondurasa i njenu majku tokom pretresanja od strane nadležnih lica na granici Meksika i SAD.

Mnoge druge pobedničke fotografije takođe ilustruju dešavanja u kriznim zonama u svetu u prethodnom periodu (rat u Jemenu, situacija u Istanbulu nakon nestanka novinara Džamala Kašogija…), ali postoje i one koje otkrivaju neke vedrije momente iz života ljudi kao što je na primer fotografija koja pokazuje proslavu petnaestog rođendana jednog tinejdžera u Havani (Kuba) ili atmosferu sa fudbalske utakmice u Iranu na kojoj je prvi put dozvoljen ulaz ženama.

U našoj galeriji možete videti pobedničke slike ovogodišnjeg takmičenja za najbolju dokumentarnu fotografiju.

Situacija ispred konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu nakon nestanka novinara Džamala KašogijaOtvori galeriju
13731001_1524207830940577_2582881527677884462_o-5caab0b5c86b0__880 Fascinantne fotografije otkrivaju kako svakodnevni predmeti izgledaju izbliza Kolos Stefan Djordjevic Izložba fotografija „KOLOS – Downhill Underage“ u Umetničkom prostoru U10 0-11 Rat i mir: Kolaži koji savršeno ilustruju kontrast između dva sveta cover www.walesartsreview.org, www.pinterest.com, www.pinterest.com i www.sfmoma.org Pogled kroz objektiv: Žene koje su promenile vizuru sveta · · ·