bird-photographer-of-the-year-2017-5-59acfc9b248a7__880_cover
KULTURA · fotografija

Ptice su tajnovita i misteriozna životinjska vrsta, što ih čini vrlo teškim za fotografisanje. Britansko društvo za ornitologiju je, međutim, ume da ceni napor profesionalnih fotografa i njihov talenat da slikama dokumentuju nežnu lepotu ptica. U tu svrhu ovo drušvo svake godine organizuje takmičenje za najbolje fotografije ptica u različitim kategorijama. U našoj galeriji možete pogledati ovogodišnje pobednike njihovog konkursa.

Za najbolju fotografiju izabran je prikaz flaminga koji hrane svoja mladunca meksičkog fotografa Alejandro Prieto Rojasa. Za svoj rad, on je dobio novčanu nagradu od 5.000 funti, a njegova fotografija će imati čast da se zajedno sa ostalim pobedničkim slikama nađe u specijalnoj publikaciji Britanskog društva za ornitologiju, od čije prodaje će da se finansiraju napori ove organizacije za očuvanje ugroženih vrsta među pticama.

Najbolje fotografije ptica u 2017.Otvori galeriju

covermladenci Mladenci na fotografijama širom sveta coverceskasume Bajkovite šume Češke pagecover Najbolje fotografije pomračenja Sunca page_cover Pogled iz ptičje perspektive na naš posao · ·