cover
PULS GRADA · stilistika

Iako mnogi olako potcenjuju helanke, činjenica je da su one sve popularnije. Ima dobrih razloga za to, posebno kada uvidite da su u isto vreme komforne i atraktivne. U kojim sve to prilikama treba da ih nosite, i kako one treba da izgledaju, saznaćete iz deset primera koji slede u nastavku.

Piše: Isidora Spasić

Helanke za trčanje

Svi oni koji vole da pretrčavaju kilometre, treba obavezno da imaju kvalitetnu sportsku opremu. Zbog toga su helanke veoma zgodan odevni predmet za ovakvu vrstu aktivnosti. Bilo bi dobro da imaju visoki struk, kako bi vam držale stomak zategnutim, i da imaju mrežaste delove na sebi, kako bi vazduh mogao da struji, a vi se tako osećali prijatnije.

Helanke za vožnju bicikla

I lagana vožnja biciklom može se pretvoriti u pravu sportsku aktivnost, pa odvojte jedan par helanki isključivo za tu priliku. Bilo da se vozite gradom, ili brdovitim delovima zabačene prirode, neka helanke budu od najlona i likre, sa posebnim pojačanjima oko kolena i na listovima.

Univerzalne helanke

Svakome je potreban par udobnih helanki pogodnih za razne prilike. Bilo da trčite maraton, idete u prodavnicu ili na kafu sa drugaricom, jednobojne helanke biće idealne za sve te varijante. Gore obucite belu majicu, a u zavisnosti gde ste se uputili, obujte patike, čizmice ili baletanke.

Helanke za spavanje

Zaboravite na pidžamu i spavaćicu, posebno kada temperature budu niže. Umesto njih, odlučite se za pamučne helanke, pa u njima spavajte. Biće vam izuzetno prijatno, a i lako ćete se okretati u snu.

Helanke sa džepovima

Da, postoje i takve helanke! Jedan naizgled beznačajan detalj u vidu džepova, može vam olakšati svakodnevno funkcionisanje. Ako imate malo dete, ovakve helanke biće zgodne da u njihov džep ubacite bočicu ili igračku. A ukoliko negde žurite, u tim istim džepovima držite telfon i ključeve.

Helanke pogodne za večernje izlaske

Ko kaže da helanke ne mogu da budu stajliš opcija za odlazak u klub ili na žurku? U njima će vam biti udobno, pa ćete moći slobodno da igrate do mile volje. Iskoristite ovu priliku da ponesete interesantan dezen. Military, geometrijski ili animal print, izbor je na vama…

Helanke za jogu

Joga je sa pravom sve popularnija poslednjih godina. Kako biste se na pravi način fokusirali na duh i telo, odaberite par helanki koje će vam omogućiti da budete što fleksibilniji. Važno je da imaju OEKO-TEX sertifikaciju, jer će onda kroj i kombinacija materijala držati noge u adekvatnom položaju za vežbanje.

Helanke za relaksirajući vikend

Nemate nameru da izlazite, jer sve što želite jeste da se uz ventilator i hladnu limunadu opustite kod kuće, gledajući omiljenu seriju. Onda je važno da vam bude prijatno, pa zato obucite pamučne helanke, zavalite se na kauč i uživajte.

Helanke za putovanje

Spremate se da idete na odmor? Ništa vam neće biti tako zgodno za putovanje kao helanke u kombinaciji sa jednostavnom majicom. Posebno ako ste za volanom duže vreme, važno je da ne razmišljate o tome kako se osećate u garderobi. Za dodatni entuzijazam, što konačno idete ne neku lepu destinaciju, obucite šarene helanke.

Helanke za odlazak u bioskop

Idete na romantičan dejt, ali želite da delujete opušteno i relaksirano. Onda stižu crne helanke, koje će istaći vaše noge, i dobro se slagati uz svaki odevni predmet. Odlučite se za one koje se pri dnu malo šire, pa ćete dobiti efekat pantalona-helanki. Ko zna, možda posle bioskopa produžite i na romantičnu večeru…

BeFunky-collage (1) 6 neodoljivih modnih kombinacija za godišnji odmor BeFunky-collage (3) 100 godina najlepših frizura za venčanje BeFunky-collage (31) Filmske heroine čiji stil želimo da kopiramo ovog leta pjimage (36) Nezaboravni modni momenti princa Vilijama i Kejt Midlton · · · ·