Najbolje igračke za odrasle
U VAZDUHU · urban flash

Zahvaljujući pojavi pametnih telefona i tableta igračke su dobile sasvim novi značaj. Nekada su one bile namenjene deci, a danas su odrasli sa radošću i oduševljenjem prihvatili činjenicu da se sa svojim gedžetima bezbrižno mogu igrati. Ipak, takve igračkice može imati gotovo svako, a oni koji najviše vole da se igraju i za to imaju materijalnih mogućnosti, vole i da plate više samo da ono što dobiju bude sasvim unikatno!

Zahvaljujući tehnologiji reč igračka dobila je sasvim novu dimenziju. Većina ovih inovativnih igračkica za odrasle ostaće samo san za veliku većinu koji bi voleli da se igraju. Prošle godine u Dubaiju, na Sajmu elektronike prikazan je neverovatan broj najsavremenijih igračkica za odrasle, ali kao što već pretpostavljate samo najbogatiji imali su pravo i mogućnost da ostanu zauvek deca.

Golf vozilo Gotham

Za sve ljubitelje Batmana, čiji je bankovni račun sličniji Bruceu Wayneu nego običnom „smrtniku“, postoji vozilo za golf čija je inspiracija Gotham. Minijaturna replika Batmobile Tumblera iz trilogije Vitez tame, po ceni od 35.000 dolara.

Podmornica kit ubica

Svako ko je lud za ronjenjenjem i podmornicama verovatno bi voleo da ima ovako nešto. Vozilo u obliku kita ubice zapravo je hidroavion koji može dostići brzinu do 80 km/h na ali i ispod površine vode. Cena – 100 hiljada dolara!

Porsche 917 Le Mans staza

Za sve ljubitelje sportskih automobila i trka ovo je glavni cilj kojem se može stremiti. Ovaj automobil je zasigurno jedan od onih u koji je uloženo mnogo truda, vremena i igre da bi danas koštao 135.000 dolara. Reč je o replici Le Mans staze u Francuskoj i trkaču Porscheu 917, sa pravim gumama, opremom pod haubom i čitavom pistom kojom se vozi.

Najmanji i najbrži električni auto na svetu

U gradovima, koji su prenaseljeni i ulične gužve i zastoji nisu neobični, ovaj najbrži električni auto na svetu toliko je malen da može da se provuče i tamo gde drugi automobili ne mogu čak ni da priđu. Ima dva električna motora, i za samo 4 sekunde dostiže brzinu od 190 km/h. U njemu se mogu voziti dve osobe i košta 200.000 dolara.

Replike dinosaurusa u prirodnoj veličini

Kad smo bili mali, igrali smo se malim igračkama dinosaurusa, a sada kad smo odrasli red bi bio da imamo velike primerke takvih igračkica. Animatronic Triceratops dinosaura biljojeda, koji je nešto skuplji od manjeg verziju, jer to košta 350 hiljada dolara. 6.1 metra replika može komunicirati s osobom koja stoji ispred njega, kao što je to u očima senzora za pokret, kreće glavu, otvori usta, stranac k njemu, čak ni izraza lica, koja se prilagođava prema izrazima „sugovornika“. Idealan eksponat za muzeje.

Proverite vid: Koga vidite na ovoj slici? Proverite vid: Koga vidite na ovoj slici – Alberta Einsteina ili Marilyn Monroe? Uskršnje dekoracije Dekoracije za uskršnji ručak afera Detaljna hronika jedne ljubavne afere (ili kako Nemac vara ženu) SketchShe: Seksi devojke nastupaju u kolima SketchShe: Seksi devojke nastupaju u kolima ·