Knjige za decu
PULS GRADA · deca

U anketi koju je sproveo sajt Detinjarije među književnim kritičarima, piscima i izdavačima za decu, kao najbolje knjige objavljene tokom 2013. izdvajaju se dva romana fantastičnog žanra inspirisana balkanskim folklorom – „Deca bestragije‟ Uroša Petrovića i „Zelenbabini darovi“ Ivane Nešić, „Vidovite priče“ Ljubivoja Ršumovića, kao i prevodi švedskog autora Ulfa Starka.

Poznavaoci književnosti za decu istakli su i knjigu Dejana Aleksića Koga se tiče kako žive priče (Kreativni centar), zbirku dramskih igara Da li ste vi žaba Jasminke Petrović (Odiseja), drugu knjigu za decu dramskog pisca Uglješe Šejtinca Čarna i Nesvet (Pčelica), novu knjigu Pop D. Đurđeva O babama i žabama (Pčelica), knjigu Budimir i retke vrste Zorana Panevskog (Kreativni centar) i Majmunoljupce Vladimira Manojlovića (RTS).

Podvodne avanture Podvodne avanture u šoping-centru Kragujevac Plaza Deca sa svojim omiljenim igračkama Deca sa svih strana sveta u društvu svojih najdragocenijih igračaka Fukushima Junior Orchestra Koncert mladih muzičara iz Japana i Srbije Dečiji sajam Prolećni dečji sajam u Beogradu ·