Modne saradnje
PULS GRADA · moda

Godinu 2014. obeležile su i mnoge uspešne modne saradnje, u okviru kojih su poznata imena iz kreativnog sveta udržila snage kako bi stvarali modnu istoriju. Izabrali smo za vas 10 najboljih.

1. Adidas Originals by NIGO

NIGO je japanski dizajner, DJ i osnivač brenda A Bathing Ape. Ovog leta, on je započeo saradnju sa kompanijom Adidas, u okviru koje je stvorio svežu i inovativnu kolekciju Originals By Nigo, kojom slavi stil devedesetih.

2. A.P.C. Kanye

Saradnja repera i povremenog dizajnera Kanyea Westa sa kraljevima „normcore“ stila, francuskom modnom kućom APC predstavila je veliko iznenađenje.

3. Aitor Throup x Flying Lotus

Neke modne saradnje su zapisane u zvezdama. To je sigurno slučaj sa futurističkom kolekcijom Aitor Throup x Flying Lotus.

aitor thoroup flying lotus

4. H & M x Alexander Wang

Saradnja između jednog od najpoznatijih svetskih brendova i američkog dizajnerskog vunderkinda. Bili smo i svedoci ove saradnje, kada se kolekcija Alexandera Wanga početkom novembra našla u srpskim prodavnicama u lancu H&M.

5. Louis Vuitton Iconoclasts Series

“ Ikonokast“ predstavlja čoveka kome lepota ne znači ništa i koji je možda spreman i da je uništi. Ali to sigurno nije slučaj sa novom kolekcijom sa potpisom Louis Vuitton, u čijoj izradi je učestovalo šest poznatih imena – jedno od njih je i Karl Lagerfeld.

6. Nike x Riccardo Tisci

Ako bismo se samo skoncentrisali na patike, ova saradnja bi definitivno zauzela prvo mesto. Poznati proizvođač patika Nike pozvao je kreativnog direktora kuće Givenchy da osmisli patike budućnosti.

7. The Supreme x Stone Island

Njujorški brend za skejtere i italijanska modna kuća koja proizvodi sportsku odeću udružili su snage i zajedno stvorili liniju idealnu za ulice svetskih metropola.

8. Wood Wood x Disney

Iako stvari sa potpisom Disney ima možda i previše na svetu, kolekcija sportske odeće nastala u saradnji sa brendom Wood Wood privukla je pažnju. Odeća u ovoj kolekciji je ipak stvorena za ljude koji imaju više od 10 godina.

9. G- Star x Vitra

Ponekad najbolje saradnje nastaju kad se udruže dve sasvim različite autorske vizije, što je bio slučaj sa holandskim proizvođačem džinsa i švajcarskom kompanijom za nameštaj. Rezultat saradnje je moderan nameštaj koji biste poželeli za svoj dom ili kancelariju.

10. Raf Simons x Sterling Ruby

Posle uspešne saradnje u 2010. godini, belgijski dizajner Raf Simons i američka umetnik Sterling Ruby, poznat po zanimljivim kolažima, ponovo su zajedno stvarali odeću koju ćemo pamtiti.

Najbolje obučeni muškarci Najbolje obučeni muškarci u 2014. godini Julia Roberts Julia Roberts – novo lice modne kuće Givenchy Air Max 1 Sneakerboot: Vodootporne Nike patike idealne za hladno vreme Air Max 1 Sneakerboot: Vodootporne Nike patike idealne za hladno vreme Kolabs Kolabs: Mesto saradnje beogradske ulične mašte i svetske mode ·