gu
KULTURA · film/TV

Za Hičkoka ste morali čuti. I sigurno je da ste gledali neki od njegovih filmova. Najpoznatiji je po svom rediteljskom opusu filmova iz žanra trilera. Bio je zaista originalan i kao što to biva kod svih velikih ljudi, pravi vizionar za svoje vreme.

Alfred Hičkok je najpoznatiji po svojim filmovima Psiho, Ptice, Rebeka, Ozloglašena. Ne samo da je bio sjajan reditelj već njegovi filmovi imaju umetničku vrednost te su ga postavili na čelo onih koji su promenili istoriju filma i umetnosti. Njegov rediteljski postupak se bazira na postizanju neizvesnosti i napetosti kod gledalaca, često zamagljuje moralnu distancu između krivice i nevinosti, a zanimljivo je da se i sam Hičkok pojavljuje na trenutke u svojim filmovima.

Da je bio esteta i umetnik, to je već jasno, ali tek oni koji su dobro upoznati sa njegovim opusom znaju koliko je pažnje posvećivao odabiru glumica koje će tumačiti ženske likove u njegovim filmovima. Većina njih je nakon tih saradnji imala što-šta da kaže o tome koliko ih je slavni reditelj namučio, ali da su bile lepe, tu nema dileme. U galeriji možete videti najbolje obučene heroine njegovih filmova.

Joan Fontaine „Rebecca"Otvori galeriju

Foto izvor: http://static.vesti.rs/ Nabrojali smo moguće kandidate za Oskara Filmovi o glasanju Top 5 filmova o (predizbornim) kampanjama Automatski nacrt „Stranger Things“ se vraća! Mehaničar Film „Mehaničar: Povratak“ stiže u bioskope