Visoka moda u Parizu
PULS GRADA · moda

možda smo očekivali čudo, ili previše, ali nakon Nedelja mode za sezonu jesen/zima 2016. nadali smo se da će nam taj čarobni Pariz dati više od klasičnih svečanih haljina. Pitate se u čemu je razlika između klasičnih kolekcija poznatih modnih kompanija i revije Visoke mode. Trebalo bi da je razlika mnogo, ali da stvari uprostimo – što se nosi sa etiketom „visoka moda“ nosi se obično na crvenom tepihu i sličnim glamuroznim mestima, sve ostalo slobodno nosite i svakoga dana.

Budući da je modna fešta u Parizu završena možemo da konstatujemo osrednje rezultate. Nije da tu nije bilo baš ničega za videti ili nekih stvari koje vam ne bi „zapale“ za oko, međutim, biće da je Pariz postao konzervativniji nego što se očekivalo, a njegova ranija maštovitost možda se slila u diskoteke ili biblioteke, tek ovde nije bilo mnogo iznenađenja. Možda pluta u kolekciji modne kuće Chanel, ili poneka večernja haljina brenda Valentino.

Versace nije naročito iznenadio, baš kao da je kopirana kolekcija od pre desetak godina. Ostaje nam da zaključimo – sveža krv je potrebna svima, pa i modnim magnatima iz sveta visoke mode. Ipak, pogledajte koje smo to toalete videli kao zanimljive i iznad proseka!

ARMANI PRIVÉOtvori galeriju
David Beckham H&M: David Beckham odabrao ključne komade za sezonu proleće/leto 2016. cover S ofingera: Žarko Stepanov Naomi Campbell i Kate Moss Naomi Campbell i Kate Moss – slavne prijateljice cover1 Kada deda sa sela postane modna ikona · · · · ·