www.happyvideonetwork.com
PULS GRADA · gastro

Postoji nešto u stilu Diznijevih crtaća što čini da čak i hrana deluje izuzetno primamljivo, podjednako kao ona koju viđate na stranicama fensi časopisa i u kulinarskim serijama visoke rezolucije. Od impozantne čajanke, ukradenog hleba i simpatičnog doručka, evo pet scena koje će vas motivisati da se odmah uhvatite za lonac i varjaču.

Pravljenje pite u Snežani i sedam patuljaka

Od svih životinja koje barataju hranom u Diznijevim crtaćima, niko nije toliko nežan kao ljupke ptičice koje pomažu Snežani u pravljenju pite za patuljka Ljutka. Ova pita je od jedne specifične vrste divljeg grožđa, a ptičice uz pomoć svojih repića posipaju brašno, nožicama dekorišu utiskujući ih u pitu, dok svojim kljunićima odstranjuju višak testa kao pravi mali pomoćni kuvari. Utom se pojavljuje zla veštica koja pokušava da natera Snežanu da napravi pitu od jabuka, ali mudre ptičice znaju da su one otrovne, pa brzo lete ka patuljcima da ih upozore.

Ukradena vekna hleba iz Aladinove čarobne lampe

Aladin izvodi neverovatne vratolomije: preskače s zgrade na zgradu, kliza se niz konopac za sušenje veša, oblači se u žensko, i preleće preko vrelog uglja, a sve to dok bezbrišno pevuši „zaraznu“ pesmu. On sve vreme zapravo pokušava da na pijaci ukrade veknu hleba, koju bi podelio sa svojim vernim pratiocem majmunčićem. Kada mu to na kraju pođe za rukom, naizgled negativna poruka krađe zapravo se pretvara u dobročinstvo, jer Aladin hleb poklanja gladnim siročićima.

Pržena jaja sa slaninom u Mulan

Hrabra Mulan koja odlučuje da se upusti u ozbiljnu bitku prerušena kao muškarac, jer je to jedini način da se priključi vojnicima, svoj prvi dan treninga započinje doručkom šampiona. Naime, njen dragi drugar koji je prati i čuva u svim pustolovinama, zmaj Mušu, prinosi joj kašu na kojoj su pržena jaja i slanina. Ali ta jaja i slanina tako su posluženi da deluju kao oči i usta, iliti smajli koji zuri pravo u Mulan. S obzirom da su je očekivali naporni treninzi, odlazak u rat i prikrivanje identiteta, doručak u krevetu pravi je prijateljski gest od strane malenog zmaja.

Sumanuta količina čaja u Alisi u zemlji čuda

Pošto Alisa nabasa na čajanku Ludog Šeširdžije, kojoj prisustvuju Puh i Martovski zec, situacija deluje toliko neobično da bi neko pomislio kako tamo piju.., pa svakako nešto jače od čaja… Za ogromnim stolom čajnici igraju izbacujući paru, čaj se u krug presipa iz posuđa, i posuđe iz čaja, a razigrani domaćini svojim ponašanjem čine ovu scenu krajnje sumanutom. Povod za slavlje je takoznavi „nerođendanski dan“, a sve ovo zapravo je naka vrsta ismevanja britanskog snobovskog popodnevnog ispijanja čaja.

Prženi uštipci iz Princeze i žabe

Nju Orleans svakako važi za jedan od najuzbudljivijih i najoriginalnijih gradova Amerike, a posebno ako se govori o hrani. Zato nije iznenađenje što je radnja ovog crtaća smeštena upravo u njemu, a gde glavna protagonistkinja Tiana želi da otvori svoj restoran. Kao vrsnoj kuvarici, njena specijalnost su beignets, vrsta slatkog prženog testa mekog kao duša, posutog velikodušnom dozom šečera u prahu. Ova poslastica postala je poznata zahvaljujući Cafe Du Monde, a zatim je dostigla i svetsku slavu. Elem, pošto Tiana nađe svog žabu-princa, želja da otvori restoran joj se naravno ispunjava.

25025273-175950643005918-348723143679934464-n-1517332976 7 Instagram profila koji će vas učiniti boljim kuvarom 5cover Principe di Sicilia: Gastronomska Sicilija u centru Beograda Pizzagram Pizzagram: Fundamentalno drugačija pizza sladoledbelilukcover Da li biste probali sladoled sa belim lukom? · ·