54217
KULTURA · film/TV

Pre nekoliko dana smo vam predstavili serije koje su obeležile 2017. a sada je vreme za novo predstavljanje. Pogledajte listu serija koje bi trebalo da obeleže ovu godinu. 

Za razliku od filmova, poslednjih godina imamo toliko kvalitetnih serija da jednostavno ne možemo da se odlučimo koju ćemo početi da gledamo. Sve se više autora sa dobrim idejama odlučuje se za snimanje serija umesto filmova, pošto serija nudi mogućnost razvijanja likova kakvo je nemoguće u vremenski ograničenom formatu filma. Serija nudi i mogućnost detaljisanja radnje, i sveobuhvatnost priče koja se priča. Serije kao što su House of Cards, Game of Thrones, Breaking Bad, The Handmaid’s tale doprinele su velikoj popularnosti serija, u odnosu na film, koji je pao u drugi plan. Pogledajte listu serija za 2018, koje bi trebalo da opravdaju visoka očekivanja koja su postavila prethodna ostvarenja.

1. 9-1-1

Uloge: Koni Briton, Piter Krauze, Anđela Baset
Serija istražujue iskustva i rizik sa kojim se svakodnevno nose policajci, medicinski radnici i vatrogasci. Takođe prikazuje na koji način ove profesije uspevaju da balansiraju između privatnih problema i stresnog posla. Slična je serijama CSI Law and Order.
2. The Chi

Uloge: Džejson Mičel, Ntare Mvan, Aleks Hibert
Serija prati mladog Afroamerikanca kroz odrastanje. Ukoliko ste voleli serije Master of NoneDear White People, ovo je serija koju ne smete propustiti.

3. Philip K. Dick’s Electric Dreams

Uloge: Ana Pakvin, Vera Farmiga, Džoel Mona
Inspiracija za ovu seriju je pronađena u romanima Filipa Dika, jednog od najpoznatijih američkih pisaca naučne fantastike. Ono što je interesantno za pomenutog pisca jeste da tokom života i nije bio previše poznat, i tek nakon smrti holivudski režiseri su obratili pažnju na njegov rad, a od januara Filipovi romani pored filmova, dobiće svoju adaptaciju i u vidu serije. Slična je serijama Black Mirror i Battlestar Galactica.

4. The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story

Uloge: Penelope Kruz, Daren Kris, Riki Martin
U ovoj seriji, autori će pokušati da objasne događaje pre i posle tragičnog ubistva jednog od najpoznatijih svetskih dizajnera Đanija Versaćea, ispred njegovog doma u Majamiju, kojeg je života lišio serijski ubica Endru Kunan.

5. Good Girls

Uloge: Kristina Hendriks, Rita, Mej Vitman
Nakon što su opljačkale prodavnicu, tri drugarice su pomislile da su rešile sve svoje probleme, ali nisu ni svesne da im novi i još veći problemi kucaju na vrata. Obratite pažnju na ovu seriju ukoliko ste gledali Claws i Good Girls Revolt.

6. The Terror

Uloge: Džared Haris, Siran Hinds
Baziran na romanu o istinitom događaju koji je zadesio mornaricu Velike Britanije tokom putovanja na Antartik sa koga se niko živ nije vratio. Ridli nam ovom serijom garantuje dramatičnu, nepredvidivu i krvavu radnju. Slična je serijama The Walking Dead i Black Sails.

image44 U susret Oskaru: Najbolje filmske uloge iz 2017. Mom-and-Dad-movie-Selma-Blair-and-Nicolas-Cage Roditelji su se okrenuli protiv dece u horor komediji „Mom and Dad“ BABYLONBERLIN02 Dvojni serijski prikaz: „Babylon Berlin“ i „Dark“ darkest_hour_SBgr4 Filmski januar · · ·