landscape-1492713113-got17
KULTURA · film/TV

Ovogodišnja TV sezona je bila više nego odlična. Mogli smo da uživamo u nastavcima starih favorita („Game of Thrones“, „Twin Peaks“ i „The Leftovers“), ali i novim uzbudljivim serijama kao što su „The Handmaid’s Tale“ i „Legion“.

Pre nego što napravimo kalendar zanimljivih TV serija koje ćemo pratiti u 2018. bio bi red da se podsetimo šta smo sve gledali ove godine.

Saznajte u našem tekstu kojih 10 serija je magazin Empire izabrao za najbolje u 2017. 

10. Catastrophe

Catastrophe je britanski sitkom koji već treću godinu zaredom nastavlja da impresionira gledaoce svojim iskrenim predstavljanjem modernog braka. Ne treba zaboraviti ni neverovatnu sposobnost ove serije da kombinuje dramu i komediju.

9. The Deuce

HBO nas je u 2017. počastio novom serijom Davida Simona (The Wire). The Deuce se bavi počecima pornografske industrije u Njujorku ’70-ih.

8. Legion

Legion je nesvakidašnja superherojske serija o mutantu iz X-men univerzuma koji pati od šizofrenije. Njen autor je Noah Hawley, poznat po uspešnoj adaptaciji filma Fargo na male ekrane,

7. Fargo

Ewan McGregor briljira kao Emmit i Ray Stussy u još jednoj odličnoj sezoni serije Fargo.

6. Big Little Lies

Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley i Laura Dern igraju glavne uloge u seriji o ubistvu, intrigama, porodičnim odnosima i neverstvu u bogatom gradiću Monterej na obali Kalifornije.

5. American Gods

American Gods je adaptacija istoimenog romana fantastike Neila Gaimana. Glavni lik Shadow Moon je bivši robijaš koji po izlasku iz zatvora kreće da radi za čoveka po imenu Mr. Wednesday i biva uvučen u veliki konflikt između starih i novih bogova.

4. Twin Peaks: The Return

Veliki povratak serije Twin Peaks je podelio gledaoce. Oni koji su očekivali nastavak po starom su razočarani. Oni, međutim, koji su malo otvoreniji za nove eksperimente Davida Lyncha i Marka Frosta, su dobli 18 sati kvalitetne TV misterije.

3. The Leftovers

Treća i najbolja sezona serije The Leftovers je na trijumfalan način završila sagu o grupi Njujorčana koja pokušava da dovede svoj život u red tri godine nakon neobjašnjivog događaja koji je doveo do nestanka 2 odsto ljudske populacija.

2. Game of Thrones

Najveća mana pretposlednje sezone serije Game of Thrones je što je trajala samo 7 epizoda. Osim toga, zadovoljni smo svime što smo gledali.

1. The Handmaid’s Tale

Antiutopijska priča o totalitarnoj budućnosti u kojoj u SAD vlada partrijarhalni režim hrišćanskih fundamentalista je impresionirala i kritiku i publiku. Elizabeth Moss, posle role u seriji Mad Men, može se pohvaliti još jednom ulogom za pamćenje.

14407784-high-res-little-women-1511879943 Pogledajte trejler za novu mini-seriju po romanu „Male žene“ 2017collage Najbolji srpski filmovi ove godine GODLESS01 Vestern u novim TV serijama „Damnation“ i „Godless” alita1 Upoznajte Alitu, heroinu novog filma Roberta Rodrigueza · ·