naslovna
KULTURA · film/TV

Teško je pobrojati koliko puta su razna književna dela dobila svoju televizijsku adaptaciju, a da i ne pričamo o onim koji su tek u planu. Nisu sve one doživele isti uspeh i odobravanje od strane fanova, tako da ima onih koje se ističu po tome.

Skoro je pa nemoguće napraviti listu najboljih serija po knjigama koja će se svima dopasti, jer svako ima svoje preference i načine na koje je zamišljao određene likove. Neke knjige i serijali roman adaptirani su i po više puta, jer su različiti producenti tragali za tim nečim što je njihove izvore činilo zanimljivim čitaocima. Sve bi se još više zamešalo kada bi se tu uključile i adaptacije stripova i grafičkih romana, koji su u poslednje vreme sveprisutni. U narednoj galeriji možete pronaći neke od naših omiljenih serija koje su inspirisane književnim delima. Šta vi kažete, koje su vama omiljene?

„Game of Thrones"Otvori galeriju
first-look-image--e1549582869410 Nove serije u 2019. – za tefter i za buduće uzdahe covek iz senke Filmski mart image Zlatna malina: „Holmes & Watson“ izabran za najgori film godine SAVOVI 10 Filmska recenzija: „Šavovi“ Miroslava Miše Terzića · · ·