Najbolja votka na svetu
U VAZDUHU · urban flash

Možda ne pijete votku, ali tražite odgovarajući poklon za predstojeći praznik, rođendan i slično. Ponekad je dobro držati se starih dobrih i pre svega proverenih etiketa i ukusa, a ponekad, zašto da ne, savet može biti zlata vredan. Svako ume da kupi i jeftino i skupo, ali ponekad onaj koji ne zna šta je dobro ume da se povede onom čuvenom – samo najskuplje! Budite pametniji od toga i informišite se na vreme.

Evo deset boca koje nećete pronaći u svakom supermarketu, ali su vredne detaljnije potrage:

1. KONIK’S TALE

Začinjena je i oštra. Proizvodi se u ograničenim količinama, a napravljena je od tri različite žitarice što joj daje pun i gotovo kremast ukus. Nije za koktele ili mešanje sa sokom, odlična je sa samo malo leda u čaši.

2. SIWUCHA VOTKA

Suva i sa ukusom koji asocira na šumsko voće. Alkohol je stajao u buretu od hrastovine koje mu daje specifičnu, gotovo mošusnu notu, ali ni malo nije slatka. Idealna je u kombinaciji kao votka martini, sa kriškom limuna.

3. BAINBRIDGE LEGACY ORGANIC VOTKA

Prema World Vodka Awards ovo je najbolja votka na svetu. Hm, ne znam kako se vama čini mešavina žitaričnog, ukusa bobičastog voća i sleza. Ovo je u 2014. godini bila boca najbolje votke od organskih sastojaka koju ste mogli kupiti. A kada je reč o dizajnu ambalaže, pogledajte i sami, nema potrebe da vam objašnjavamo zašto su svi poludeli za njoj.

4. ADNAMS LONGSHORE PREMIUM VOTKA

Intenzivan ukus i lagana aroma prženih žitarica – konkretno pšenicu i ovas. Nekoliko puta nagrađena na međunarodnim takmičenjima zlatnom medaljom, a njeni proizvođači tvrde da njena tajna leži u satima završne obrade. Sigurno da postoji tajna…

5. CIROC

Veoma je delikatna sa dalekim asocijativnim ukusom na citruse. Reč je o piću koje bi moglo biti omiljeno žensko, ali onim ženama koje vole penušava vina, na primer.

6. TOVARITCH!

Ukus je nežan, svež, sa dosta limuna. Da biste se počastili dobrom i kvalitetnom votkom ne morate da bankrotirate. Naime, ovaj se brend proizvodi i pakuje u Sankt Peterburgu, a verovatno je da su Rusi veoma ponosni na ovaj svoj proizvod. Pozovite nekog na piće, budite drug!

7. VICHE PITIA

Prilikom ispijanja čašice ove votke oseća se ušećereni limun, med i šlag. Iznenađeni ste? Ne volite slatka pića? Ne razumete ko još meša mleko i limun? Zapravo, čini se da ste prave neznalice, a da kultura mešanja kremastih, mlečnih ukusa sa limunom jeste jedan od slavnih kulinarskih „izuma“ francuskog porekla. Ova je votka, prošle godine proglašena za onu sa najboljim ukusom, a predlog glasi, da se kao aperitiv služi pre trpeze bogate mesom ptica.

8. KETEL ONE

Ukusom dominira med, limun i narandža, što je, priznaćete, odlična kombinacija. Oni koji piju Ketel One kažu da je najbolja stvar kod ove votke što bez obzira koliko malo popili, prijatan ukus ostaje još dugo u ustima…

9. BLUE DUCK

Jedini ukus koji možete osetiti niz nepca, ili čak više u tragovima tokom ispijanja ovog pića jeste ukus poljskog i lekovitog bilja. Ne brinite, oni koji su birali sastojke, odabrali su one najbolje. Istina zemlja porekla je Novi Zeland i retko se nalazi čak i u dobro opremljenim specijalizovanim radnjama. Sa druge strane, ova votka kao naročitu prednost ima destilisanost i smatra se jednom od 3 najčistije votke na svetu!

10. ABOSLUT ELYX

Oni koji su probali kažu da samo klizi. Brend je već dugo u poslu i barmeni ga vrlo rado koriste za spravljanje različitih koktela. A ako mi i ne znamo, barmeni sigurno znaju zašto!

Iz dečje perspektive Svet iz dečije perspektive Ideali ženske lepote kroz istoriju – pogledajte ovaj kratki video Ideali ženske lepote kroz istoriju – pogledajte ovaj kratki video Artlexa Chung Ko se krije iza „ArtlexaChung“ Instagram profila? Kad bi Gandi došao na čas joge Kad bi Gandi došao na čas joge ·