cover www.thetrendspotter.net
PULS GRADA · stilistika

Leto je vreme kada konačno treba da se odmorite, opustite i uživate. Bilo bi idealno da ni o čemu ne morate da razmišljate i brinete, ali kako to obično biva teško izvodljivo, mi vam izlazimo u susret kada je odabir asesoara u pitanju. Odmah priskačemo u pomoć, a vi samo pratite predloge koji će vam pomoći da se stilizujete za plažu i grad. Uostalom, jedna briga manje – dobrog stila nikad dosta!

Matrix naočare za sunce

Nakon dugog niza godina u kojima su bile aktuelne oversized naočare za sunce, sada su se ponovo javile one minijaturne. Obično bivaju crne, a po obliku špicaste ili pravougaone, što asocira na film Matrix, u kom je većina junaka nosila upravo ovakve. Dobro pristaju svim oblicima lica, pa iskoristite ovaj trend dok još nije prošao, jer velike naočare uskoro ponovo mogu biti aktuelne, a posebno one kockaste i okrugle.

Bajkerska kapa

Ova kapa obično biva kožna i crna, što ukazuje da je idealna za sve dame koje vole dečački stil. Međutim, kako bi se kreirao interesanatan i kul efekat koji će doprineti ženstvenosti, treba je kombinovati uz lepršave haljine i lagane materijale sa neobičnim dezenima i teksturama.

Torbice oko struka

Pored toga što poseduju unikatnu estetiku, torbice oko struka su nadasve praktične. Unose glamur u svaku kombinaciju, a posebno su zgodne pošto ih ne morate nositi u ruci ili preko ramena. Bilo da se odlučite za svečano odelo ili trenerku, one će se bez problema uklopiti. U njih možete staviti osnovne stavri, a novi hit je da se nose i popreko, preko grudi.

Biseri na sve strane

Pored dijamanata i zlata, biseri spadaju u tu kategoriju koja nikada ne izlazi iz mode. To naravno važi i za ovo leto, ali zaboravite na njihov standardni oblik. Umesto toga, pustite mašti na volju, pa nosite predimenzioniran biserni prsten, ili ogrlicu koja u sebi sadrži više različitih veličina i oblika bisera. I naravno, ovde ne govorimo isključivo o pravim biserima, s obzirom da su retki i skupi, već o svim dobrim imitacijama istog.

Slamnati šeširi i torbe

Istina je da su slamnati šeširi uvek moderni, ali ove sezone poenta je u tome da se zadrži upravo taj materijal, a da model i oblici variraju. Tako vaš slamnati šešir može biti u kaubojskom stilu, sićušan ili pak ogroman. Traka oko oboda uvek će izgledati efektno, a bez njega ni ne pomišljajte da se prošetate plažom, a kamoli vrelim gradskim ulicama. Osim što su slamnati cegeri obavezan asesoar na moru, ovog leta će biti popularne i male elgantne pletene torbe. S njima se uputite na fensi večeru, dejt u bioskop, i žurke do duboko u noć.

Marame tik uz vrat

Ako vam kažemo da su Calvin Klein, Salvatore Ferragamo, Saint Laurent, Bottega Veneta i Tod’s na svojim revijama plasirali decentne i stajliš marame zavezane oko vrata, onda je sasvim jasno da je to samo po sebi dovoljna preporuka koju treba poslušati. Boje, dezene i način vezivanja odaberite sami, ali ono što obavezno treba zapamtiti jeste da bi ovakve marame trebalo da budu kratke.

Akrilne minđuše

Ako želite malo da odmorite od srebra, zlata, poludragog i dragog kamenja, onda je akril idealan materijal za vas. Posebno su aktuelne minđuše od ovog materijala, što je veoma logično, jer sa njima možete bez problema u vodu, pa su naročito zgodne za plažu i bazen. Varijacijama nema kraja, a sve zavisi od onoga što volite. Da li će to biti akrilne minđuše u nekoliko razigranih i veselih boja, ili monohromno elegantne, isključivo je na vama da odlučite.

famosas-sin-estilista-1522940425 Poznate dame koje nemaju stilistu collage Stejtment minđuše koje ćemo nositi ovog leta what-to-wear-to-concerts-125519-1527069088262-main.500x0c 5 ležernih modnih kombinacija za odlazak na koncert www.sheknows.com 5 stvari koje bi maturanti trebalo da izbegavaju · · · · · · · · ·