movies-lead_cover
KULTURA · film/TV

Prva polovina 2017. je pružila dosta razloga da posetimo bioskope. Do sada smo mogli da uživamo u satiričnom hororu „Get Out“, romantičnoj bajci „Beauty and the Beast“, ali i veoma originalnim ostvarenjima kao što su „Colossal“ i „I Don’t Feel at Home in This World Anymore“. Koji su nas još to filmovi oduševili u 2017, saznajte u našem tekstu.

1. The Lost City of Z

The Lost City of Z je priča o britanskom istraživaču Percyiju Fawcettu i njegovoj ekspediciji u regionu reke Amazon u potrazi za davno izgubljenim drevnim gradom. Film je adaptacija istoimenog romana Davida Granna iz 2009. godine.

2. Get Out

Jedan od najpopularnijih filmova godine je koštao samo 5 miliona dolara, a već je zaradio preko 200 miliona dolara. Njegov autor je poznati komičar Jordan Peele, a film se bavi temom rasizma na satiričan način u formi horora.

3. I Don’t Feel at Home in This World Anymore

Melanie Lynskey i Elijah Wood igraju glavnu ulogu u ovoj veoma originalnoj kombinaciji komedije, krimića i trilera.

4. My Life as a Zucchini

My Life as a Zucchini je švajcarsko-francuski animirani film o odrastanju jednog siročeta u domu za nezbrinutu decu.

5. Personal Shopper

Kristen Stewart glumi glavnu ulogu u ovom psihološkom trileru francuskog režisera i scenariste Oliviera Assayasa.

6. Beauty and the Beast

Jedna od najpoznatijih bajki svih vremena je dobila novu verziju u igranom filmu sa Emmom Watson u glavnoj ulozi. Film je nastao u produkciji studija Disney, i u suštini se radi o adaptaciji njihovog istoimenog animiranog filma iz 1991. godine.

7. Colossal

Colossal je netipičan film sa čudovištem, u kome on predstavlja metaforu za frustraciju, zavisnost od alkohola i bol jedne nesrećne žene, koju glumi Anne Hathaway.

Get Shorty Trejler za novu krimi seriju „Get Shorty“ he-was-a-prolific-poet-and-philosopher_cover Bruce Lee: 5 stvari koje niste znali o filmskoj legendi Pirati_SBgr4_cover Filmski jun THE MARVELOUS MRS. MAISEL_cover Nove retro-chic tv serije · · · ·