collage
PULS GRADA · moda

Jesen nam je stigla, temperature su naglo pale, te je idealan trenutak da se pozabavimo odevnim komadima koje ćemo nositi u mesecima koji su pred nama. A prvi na listi svakako je njegovo veličanstvo – kaput!

Kaput je vrlo važan komad garderobera, jer ne samo da nas greje tokom jeseni i zime, već je ujedno i prvi sloj odeće koji neko primeti na nama, bez obzira na to kakva se kombinacija krije ispod njega. Stoga je vrlo bitno da pored kvaliteta, kaput ima i dobar dizajn koji će savršeno ići uz vaš stil, paletu boja i vašu ličnost. Vreme je da zajedno pogledamo koji trendovi će obeležiti ovu sezonu, bar kada je o kaputima reč.

1) Kaput animal printa

Imajući u vidu činjenicu da je animal print glavni trend sezone, ne čudi što je kaput ovog dezena vrlo popularan ove jeseni. Leopard, tigrasti ili zmijski print, izbor je na vama. Ovaj neodoljivi kaput savršeno se uklapa uz monohromatska izdanja neutralnih tonova, ali i uz druge dezene kao što su pruge ili karo. Topao, mekan, i šik, šta ćete više?!

2) Kožni kaput

Iako većina nas poseduje kožnu jaknu, ove sezone dizajneri su se poigrali ovim raskošnim materijalom i primenili ga i na kapute, koji tako poprimaju jednu potpuno drugačiju notu. Kada je reč o boji, ove sezone sve je u opticaju: od klasične crne varijante, preko toplih smeđih tonova, pa sve do zagasitih purpurnih, bordo i kesten nijansi. Ovakav komad savršeno će pristajati damama koje znaju šta žele i koje vole da privuku pažnju gde god da se pojave.

3) Karirani kaput

Neodoljivi karirani dezen rado je viđen na mnogim odevnim predmetima, pa tako i na zimskim kaputima. Ukoliko vam ovaj dezen pak nije naročito privlačan i smatrate ga staromodnim, dobra vest je da su se dizajneri ove sezone poigrali detaljima jarkih boja i zanimljivim kontrasnim spojevima, te su ovi kaputi i više nego atraktivnog izgleda.

4) Pelerina

Pelerina je ponovo na modnom tronu, i to s velikim razlogom! Ove sezone viđamo je u raznim varijacijama, te tako imamo model koji podseća na mantil, zatim model sa rolkom ili recimo onaj sa krznom u duginim bojama… Bilo kako bilo, ovaj komad osvojiće vas na prvi pogled i postati verni saveznik vaših jesenjih i zimskih izdanja, iako niste ni znali da vam je potreban. Bilo da se odlučite za pelerinu oštrih linija, ili pak onu koja podseća na ćebence, imajte na umu da je najbolje kombinovati je sa širokim pantalonama, kako biste napravili dobar balans između proporcija.


cover www.theidleman.com Kratka istorija smokinga ZENE U BOJAMA Brend ZIP By ZR: Veseli i smeli modeli collage Sve muze Karla Lagerfelda cipele naslovna Ko bi ovo nosio? · · · · · ·