Najbolji muzički festivali
PULS GRADA · destinacija

Ljubitelji muzike verovatno najsrećniji su u onom delu godine kada svoje omiljene izvođače, bendove i DJ-eve mogu da slušaju na otvorenom.

Ima li šta lepše od druženja i sunca, dok uz taj naročit osećaj slobode još možete i da slušate muziku sa ljudima koji vole slične ili iste stvari kao vi… Kontinentalna Evropa pravo je igralište i poligon za muzičke letnje festivale, a mi vam preporučujemo one za koje možda još uvek niste čuli, a voleli biste da pored Exita ove godine posetite još neki.

1. Love International, Hrvatska

Nakon 10 godina magije hrvatski letnji festival The Garden Festival se povukao, ali na njegovo mesto očigledno dolazi novi Love International. Festival će se održati na Garden Resortu u Tisnom, u starom amfiteatru i predivnom prirodnom okruženju, a to znači – privatan zaliv za hlađenje pića i mnogo mirisnih četinara. Za ljubitelje house i disco muzike ovo je pravi izbor!

2. Secret Solstice, Island

Sunćana ponoć i uživanje u islandskim krajolicima, da li za početak i bez muzike tako nešto možete da zamislite? Za one koji su voljni da dodatno plate svoj ugođaj tu je i ponuda da za 1,380 funti slušate koncert u unutrašnjosti vulkana, no broj mesta je svakako ograničen pa ne tugujte čak i ako vam je ovako nešto nedostižno. Ima i karata po mnogo povoljnijim cenama a tu su i DJ-evi koji će nastupati pored glečera i termalnih bazena!

3. Edge of the Lake, Švajcarska

Ovaj festival će baš ove godine proslaviti 10 godina postojanja. Edge of the Lake (Week-end au Bord l’Eau) je prilično dobar izbor za vas koji volite muzičke festivale na otvorenom, jer se nalazi na plaži Lac de Géronde okruženoj brdima i vinogradima, pa je dobar ugođaj zagarantovan. Line-up nije previše konkurentan u odnosu na druge festivale, ali možda i pronađete nešto za sebe.

4. A Summer’s Tale, Nemačka

Prošle godine je održan po prvi put ali je ideja toliko dobra da bi bila prava šteta da se nije nastavio. Reč je o festivalu koji se održava u zelenom nemačkom selu na severu Nemačke, nedaleko od Hamburga. Ovogodišnji spisak muzičara koji će nastupiti pokazuje da su se organizatori poduhvatili posla pa su najavljeni – Sigur Rós, Garbage, Fat Freddyja Drop i José Gonzalez. Ovo je idealno mesto za one koji vole i psihodeliju ali i kantri momente, tako da je i Billy Bragg najavio svoj dolazak. Za one koji vole chill-out sesije, i dnevne obilaske umetničkih kvartova, ples, pozorište, poeziju pa čak i jogu, ovo je stvarno za svaku preporuku.

5. Colours of Ostrava, Češka Republika

Nigde kao u istočnoj Evropi nema boljeg mesta za dobar provod smeštenog u napuštenim industrijskim kvartovima. Tauron Nowa Muzyka u starom poljskom rudniku uglja i u Nemačkoj blizu Lajpciga mesto pod nazivom Melt već su poznati lokaliteti, a za ljubitelje velikih industrijskih postrojenja i techno muzike i ovaj festival je taman po meri. Line-up je sastavljen od prilično raznorodnih muzičkih pravaca, ali oni koji slušaju elektronsku i ritam sekciju mogli bi da se raspitaju gde da kupe karte za ovogodišnje izdanje.

12 destinacija 12 destinacija i 12 neverovatnih snimaka iz vazduha Putovanja Gde da otputujete za Uskrs cover1 Pet lica Tajlanda 2889 10 najboljih filmskih studija na svetu · · · · ·