Muzički festivali
PULS GRADA · destinacija

Nemojte se zavaravati, vreme je da ukoliko volite i rado posećujete muzičke festivale već sada odlučite gde i kada odlazite na novu muzičku avanturu. Među mnogobrojnim festivalima koji su širom sveta već objavili okvirno vreme i mesto održavanja, nalazi se i po neko slavno ime iz muzičkog sveta – ne propustite da ih uživo slušate!

Za sve koji vole žive svirke, bez obzira o kojem se muzičkom pravcu radi, poznato je da su prolećni i letnji festivali najbolje mesto za druženje, ali i uživanje u odličnoj muzici. Mi vam preporučujemo internacionalne muzičke festivale koji će ove godine zasigurno biti najbolje mesto za provod i uživanje u svemu što najviše volite:

1. Primavera Sound

Indie festival koji svake godine pruži zadovoljstvo u vidu zaista poznatih imena koja nastupaju. Ove godine će to biti The Strokes, The Black Keys i Ride, ali i Interpol, alt-J, Damien Rice i James Blake, ali i mnogi drugi…

Primavera Sound: 28-30. maja
Mesto: Barselona, Španija
Cena: 60-230 evra

2. Roskilde Festival

Jedan od najvećih festivala u Evropi, koji je uspeo da bukira i zvezdu poput Paul McCartney (kome će ovo biti jedini nastup u Evropi ovog leta), ali tu su i Disclosure, Pharrell Williams, St Vincent i mnogi drugi. Možete kampovati, ili organizovati noćenja u čuvenom Rockwool Shelter-u

Roskilde Festival: 27. juna – 4. jula
Mesto: Roskilde, Danska
Cena: 130-256 evra

3. Soundwave Festival

Na idiličnoj obali mora, hrvatsko primorje nudi odličan festival koji godinama privlači ljubitelje elektronskog zvuka. Ove godine će glavne zvezde biti Jay Electronica, Slum Village i Mr Scruff, a po prvi put festival će uključiti i filmske i umetničke programe. Ovde imate baš sve od nacionalnih parkova do vodenih lunaparkova.

Soundwave Festival: 6-10. avgusta
Mesto: Tisno, Hrvatska
Cena: 184 evra

4. Øya Festival

Ovaj festival vole mnogi ljubitelji alternativne muzike, ali i oni koji uživaju u čistom vazduhu i sjajnim zelenim površinama koje se ne uništavaju, već na protiv čuvaju čak i u festivalskim uslovima, nastupi Belle & Sebastian, The Julie Ruin, The War on Drugs, Foxygen, alt-J, Future Islands, Caribou i Father John Misty učiniće Øya fesival norveškim ponosom.

Øya Festival: 11-15. avgusta
Mesto: Tøyenparken, Oslo, Norveška
Cena: 102-276 evra

5. Melt!

Volite rave i techno? Onda ste verovatno već čuli za ovaj festival. Nemačko rave utočište je mesto gde možete slušati i velike zvezde, baš kao Kylie Minogue koja je ove godine jedna od headlinera, pored benda Mogwai i Django Django, a tu je i Jamie XX. Mesto na kojem se sve odigrava je veliki bivši kompleks rudnika, a ostala je i čitava industrijska oprema kao specifična scenografija.

Melt! Festival: 17-19. jula
Mesto: Ferropolis, Gräfenhainichen, Nemačka
Cena: 136+39 evra za kampovanje ili 139 evra za poseban Mixery Melt voz

6. Wireless

Ove godine su dominantni rap, hip-hop i dance izvođači i muzički žanrovi, poput Drakea, Avicii, Kendricka Lamara, Nicki Minaj i Davida Guette. Ne postoji mogućnost kampovanja tako da se za smeštaj morate pobrinuti posebno.

Wireless Festival: 3-5. jula
Mesto: Finsbury Park, London
Cena: 106-276 evra

7. Electrobeach

Za one koji vole electro i house zvuk, Electrobeach Music Festival je idealna destinacija. To je najveći dance događaj u Francuskoj koji okuplja ljude iz čitave Evrope. Očekuje vas dosta sunčanih sati, jer je festival smešten na obali, a o prvoklasnim DJ-evima i da ne govorimo. Ove godine glavne face će biti Calvin Harris i Armin van Buuren.

Electrobeach Festival: 9-14. jula
Mesto: Port-Barcarès, Francuska
Cena: 61-130 evra

Novi Zeland Novi Zeland: Zašto ga obavezno morate posetiti Australija Zemlje koje najčešće „guglujemo“ air travel Letenje sa stilom