sp
U VAZDUHU · tech/web

Mnogi od nas mnogo više vremena provode na svojim pametnim telefonima nego sa drugim ljudima. Prema istraživanju koje potpisuje Deloitte, prosečan Amerikanac 46 puta dnevno proveri svoj telefon, a ništa manje to ne čini ni domaće stanovništvo…

Odlični pametni telefoni su i prilična novčana investicija, pa treba pažljivo birati koji uzeti. Najbolji na svetskim tržištima su sledeći telefoni:

Apple iPhone 7/iPhone 7 Plus
Za mnoge ljude, Apple uređaji predstavljaju najbolji spoj dizajna, procesorske snage i jednostavnosti za korišćenje. A iPhone 7 i iPhone 7 Plus imaju poboljšane kamere i duže vreme trajanja baterije u odnosu na prethodne modele. Takođe, ovo su prvi zvanični Apple vodootporni telefoni. Ono što je ovde diskutabilno, jeste ukinuti standardni ulaz za slušalice.

Samsung Galaxy S7/Galaxy S7 Edge
Prelepi ekran, odlično vreme trajanja baterije, prefinjena kamera, odlike su ovih modela. Smatraju ih najboljim Samsungovim pametnim telefonima do sada. Edge model ima displej od 5.5 inča, i blago je savijen na jednoj strani, za razliku od standardnog 5.1 inča S7. Manom smatraju to što na njima lako ostaju otisci prstiju, pa mora često da se čisti.

Huawei Mate 9
Fokus je na trajanju baterije, kvalitetu kamere i performansama. Čak ima duži vek baterije i od modela iPhone 7 Plus i Samsung Galaxy S7 Edge. A kamera je dovoljno kvalitetna i u rangu je sa ostalim pomenutim modelima. Iz kompanije tvrde da telefon ne bi trebalo da uspori nakon što ste ga koristili neko vreme.

OnePlus 3/3T
Kineska kompanija naziva svoje telefone OnePlus pametnim ubicama, uglavnom jer su im cene znatno niže u odnosu na cene ostalih pametnih telefona. Treća generacija ovih pametnih telefona je znatno naprednija nego raniji modeli. Baterija radi duže, a i performanse su poboljšane. Jedna od glavnih mana je što kamera radi loše u slabom osvetljenju.

Moto Z Droid/Moto Z Force Droid
Smatraju ih najtanjim pametnim telefonima na svetu. Baterija je dosta izdržljiva, kamera je sasvim dobra i prave se dobre fotografije i danju i noću.

HTC 10
Za one koji traže pouzdan Android telefon, ovo je prava stvar. Posebno mogu da uživaju ljubitelji muzike jer su zvučnici telefona odlični. Postoji i mogućnost podešavanja frekvencije u zavisnosti od sklonosti slušaoca. Kamera je sasvim solidna.

gramofon Love: Pametni gramofon koji vraća romantiku u moderni svet robot Robot Xiao Nan je sam napisao i objavio članak Galaxy serija 2017 Novi Samsung Galaxy A3 i A5 telefoni dostupni u Srbiji telefon Ljudi manje vode računa o svom telefonu pred izlazak novog modela · ·