Najbolji rock filmovi
KULTURA · film/TV

Sledeće nedelje nas očekuje Blu-ray verzija čuvenog filma „A Hard Day’s Night“, filmskog klasika u kome igraju Beatlesi. Dakle, vreme je za malu retrospektivu muzičkih filmova, a kako bismo to bolje uradili nego da pobrojimo one bez kojih filmska industrija svakako ne bi bila kompletna.

Purple Rain


Možda će neki od vas reći da je potka filma patetična, ali muzika, ah ta muzika ostaće zauvek upamćena. Posebno par singlova koji su svoj put do obožavalaca našli i bez filma.

The Doors


Jeste pompezan i nekako egocentričan, ali takav je bio i glavni junak ovog filma. Oliver Stone je pokušao da obuhvati baš sve – atmosferu, muziku i ludilo u čitavih 140 minuta, koliko traje film.

Help!

Beatlesi i režiser Richard Lester želeli su da nastave uspešnu filmsku karijeru, a oslonac u tim namerama videli su u dobrom rezultatu prethodnika A Hard Day’s Night. U boji, špijunski film, kao kakvi Džejms Bond filmovi, duhoviti, kao kada Roger Moore zaigra u nekom od njih.

The Buddy Holly Story


Samo nekoliko filmova uspelo je da uhvati i valjano prikaže uzbuđenje koje oseća umetnik kada u garaži sa bendom stvara muziku, koja će mnogo kasnije postati deo istorije.

24 Hour Party People


Ako već niste, što je malo verovatno, obavezno pogledajte ovaj film…da se prepriča nije moguće, da se zaboravi još manje!

Pink Floyd The Wall


Režiser Alan Parker preobrazio je originalnu ideju da se u filmu pojavi snimak live koncerta, u nešto mnogo bliže poznatom All That Jazz, i kada je reč o dramatizaciji i političkom ludilu i onome što bi smo mogli nazvati očajanje zvezde.

I’m Not There


Kao što bi istorija muzike bila nezamisliva bez veličine kakav je Bob Dylan, isto tako ni filmska istorija, koja tretira muzičke teme, a ponekad prikazuje i biografije pojedinih zvezda, ne bi bila ista da film poput ovoga ne postoji. Zanimljiv pristup temi svakako je šest različitih glumaca koji igraju Dylana u različitim životnim dobima i okolnostima.

Tommy


Ova adaptacija konceptualnog albuma benda The Who, ne bi se mogla smatrati pravim rock filmom, još manje mjuziklom. Senzualni stil koji je pretočen u svaštaru u pravom smislu te reči obeležiće nadrealističku priču o gluvom, glupom i slepom klincu koji postaje šampion u fliperu.

20 stopa do zvezda Filmska recenzija: Dvadeset stopa do zvezda Pogledajte trejler za "Igre gladi: Mockingjay" Pogledajte trejler za „Igre gladi: Mockingjay Pt.1″ Chef U bioskopima: „Kuvar“ Transformers U bioskopima: „Transformersi – Doba izumiranja“ · ·