cover
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Kako se sve više približavamo 2017. godini, zanimljivo je osvrnuti se i videti koja su to dizajnerska rešenja obeležila ovu godinu kada je uređenje kuće u pitanju. Mnoge od ovih ideja vredi zadržati, i uz malu modifikaciju preneti i u narednu godinu.

Kako u modi tako i u dizajnu enterijera stilovi se konstantno menjaju i vrte u krug. U nastavku smo izdvojili samo neke od zapaženih trendova, koji pretenduju da dominiraju i u 2017. godini.

Tepisi u kuhinji

Tepisi su ušli na novu teritoriju, pravo u kuhinje. Ćilimi sa orijentalnim motivima, ili stari tepisi puni boja, odlično transformišu kuhinje, dajući im prijemčiv i eklektičan utisak.

Prirodni materijali

Kada je dekor u pitanju, što više naginjanja ka prirodi i organskom, to bolje. Kamen, drvo, tekstili… Što ih više budete koristili, to ćete se prijatnije osećati u domu.

Dečje sobe u tamnim bojama

Sobe za decu su poslednjih godina postale prava poslastica za dizajnere. Sve im se više pridaje pažnja. Nakon očekivanih pastelnih i šarenih boja, na red su došle tamne. Teget, siva i zelena postale su nove roze i plave.

Feng Shui

2016. godine ponovo se vratio na velika vrata, i opet je popularan. Mnogi se koriste ovim sistemom kako bi oplemenili svoju spavaću sobu, uneli mir, ali i poboljšali ljubavni život.

Mat crna

Metalik srebrna tipičan je izbor za slavine i tuševe. U ovoj godini zamenila ga je crna, koja unosi više dramatike u vašu kuhinju i kupatilo. Kada je posuđe u pitanju, mat crna je predvodila, a posebno u setovima za čaj, i u grnčariji.

Stakleni stolovi

U pitanju su stolovi u celosti napravljeni od stakla. Idealni su za manje prostore, jer svojom providnošću kreiraju utisak većeg prostora. Dobri su kao podloga za svaki vid dekoracije i stila zbog svoje elegantne neutralnosti.

Natpisi na drvetu

Rustični, jednostavni, duhoviti i sa porukom – ovi natpisi odlično pristaju u svakoj prostoriji kuće. Osim što ih možete sami napraviti, dobri su i kao poklon.

Tapete koje akcentuju zid

Oblepiti celu prostoriju tapetama može biti malo skupo i malo više demode. S druge strane, tapete su odlične da akcentujete jedan deo sobe, kao na primer deo zida iznad kreveta. Koristeći se bojama i dezenima, kojih je bezbroj, tapete će uneti dimenziju i razbiti monotoniju.

Glamurozne kancelarije

Sada kada sve više ljudi radi od kuće, sređivanje ovakvog ofisa postao je sve veći trend. Mnogi su rekli doviđenja sterilnim i monotonim radnim prostorima, i poželeli dobrodošlicu udobnim i sređenim kancelarijama koje odišu ličnim pečatom.

Zid kao u galeriji

Ovaj trend je dominirao 2016. godinom, a sigurno će i sledećom. Umesto da rasporedite slike, grafike i fotografije koje imate svuda po stanu, koncetrišite ih sve na jedan zid. Što se manje budu stilski uklapale, to će efekat biti interesantniji.

Obojeni plafoni

Ništa ne unosi takav efekat oduševljenja u prostoriju, kao ofarban plafon. Može biti oslikan čitav mural sa puno detalja, ili naneto samo nekoliko blagih i nonšalantnih nijansi.

kuće Kuće za ljubitelje samoće horoskop Boja zidova stana prema vašem horoskopskom znaku crkve cover Neverovatne crkve širom sveta ko Da, ovo su restorani koji oduzimaju dah · · · ·