weirdjobs_cover_web
U VAZDUHU · urban flash

U današnje vreme, svakodnevno se pojavljuje bezbroj oglasa za posao među kojima se nalaze i neka nova i originalna zanimanja. Međutim, s vremena na vreme, u moru sadržaja na internetu mogu se pronaći i zaista bizarni oglasi.

Mnogi uobičajeni poslovi današnjice bili bi smatrani nemogućim ili makar čudnim pre samo deceniju ili dve. Povremeno se može naići na veoma neobične potrebe poslodavaca, uglavnom za sezonske poslove. To su često lepi i zanimljivi poslovi, ali naredni oglasi dokazaće vam da postoje i oni koji više deluju kao šala nego ozbiljna objava.

Neko da profesionalno sakrije uskršnja jaja

Neko se ozbiljno sprema za naredni Uskrs, jer je objavio da traži osobu koja će ući u njegov stan dok on nije tu i sakriti nekoliko uskršnjih jaja napunjenih slatkišima. Naravno, za sve to bi bio adekvatno plaćen, a kako bi pokazao da u pitanju nije šala, oglašivač traži samo „ozbiljne kandidate“.

Privremeni konobar za večeru u Mekdonaldsu

U jednom trenutku, jedan gospodin u Americi je tražio nekoga da izigrava profesionalnog konobara za njega i suprugu tokom njihove „romantične“ večere u Mekdonaldsu. Zadatak bi bio da u formalnoj odeći pozdravi njih dvoje pri ulasku, odvede ih do posebno postavljenog stola i služi dva sata kao pravi konobar.

Tester vodenih tobogana

Tokom 2013. godine, jedan akvapark iz Velike Britanije tražio je nekoga ko bi isprobavao njihove razne tobogane. To nije mogao da radi svako, jer se zahtevalo obimno iskustvo sa toboganima i uticajnost na društvenim mrežama.

Deveruše na iznajmljivanje

Jedna deveruša je svojevremeno tražila pojačanje za svadbu, jer je shvatila da neće biti dovoljno ženskih osoba na istoj. U oglasu je naglasila da devojke treba da budu približno njenih godina i lepe, ali ne lepše od nje. Nije naglašena kompenzacija, osim besplatnog prisustva na svadbi.

Mentor za bradu

Nekima je puštanje brade i brkova potpuno prirodan proces, a neki muškarci imaju dosta problema sa tim. Jedan od njih zatražio je mentora za bradu koji bi mu pomogao da dostigne „naredni nivo“. Traženo je da kandidati pošalju dostignuća na ovom polju, sa slikama brade i brkova u različitim stadijumima.

Ljudsko strašilo

Jedan 22-godišnjak dobio je posao kao ljudsko strašilo u polju. Zadatak mu je bio da nosi kaput jarko narandžaste boje, svira harmoniku i udara u kravlje zvono kako bi rasterao jarebice koje jedu useve farmera.


trudnoca naslovna Kreativni načini za objavljivanje trudnoće women-1586480_960_720 Umetnost razgovora: 6 pravila kvalitetne konverzacije kolaz Žena ga je ostavila u praznoj kući sa kučetom i evo čime se on danas bavi pexels-photo-583437 5 načina da budete mentalno jači · ·