Gugenhajm u Helsinkiju
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Muzej Gugenhajm je muzej umetnosti u Njujorku, Veneciji, Berlinu i Bilbau, a reč je o prostoru u kojem su izložena dela savremene i apstraktne umetnosti, čiji je utemeljivač bio američki industrijalac i sakupljač umetničkih dela Solomon R. Gugenhajm. Muzej na Petoj aveniji u Njujorku ima, na primer, zbirku koja okuplja više od 2500 dela savremenih slikara i vajara, i najveću zbirku dela čuvenog umetnika Vasilija Kandinskog. Helsinki se priprema da postane jedan od gradova koji će se takođe hvaliti muzejskim postavkama iz savremenog korpusa, ali je od ranije poznato da zgrada koja bi nosila ime Gugenhajm muzeja ne može biti bilo kakva arhitektonska tvorevina.

U zahtevu za predloge projekata zgrade muzeja u Helsinkiju stajalo je da je neophodno da svi podnosioci ostanu anonimni, a do sada je pristiglo 1715 njih iz 77 zemalja sveta, i svi su dostupni na uvid na njihovoj zvaničnoj web stranici, a ukoliko ste deo društvene mreže Pinterest možete svoje omiljene projekte deliti sa prijateljima. Uživajte u nekim od najčudnijih arhitektonskih rešenja i razmišljajte o tome kako je lepo kad su stvari transparentne kao u slučaju jednog novog muzeja u glavnom gradu Finske.

Muzej Gugenhajm HelsinkiOtvori galeriju
Vila Lady Gage Lady Gaga: Na sceni ekscentrična, u kući konvencionalna 10 neverovatnih bioskopa 10 neverovatnih bioskopa Luksuzan život na 430 metara od zemlje Luksuzan život na 426 metara visine Instagrami za uređenje stana Najbolji Instagram profili za uređenje kuće · · · · · · ·