Hipsteri
PULS GRADA · destinacija

Dragi hipsteri, nemojte se ljutiti što se baš vama i to ovako obraćamo, ali kucnuo je čas i vreme bi bilo da se upoznate sa najboljim mestima i četvrtima na svetu – gde se slično sličnome raduje, a vi ćete baš tamo sresti mnogo ljudi koji razumeju sve vezano za vaš i vaš stil i način života.

Ne preporučujemo da se odmah preselite, ali put u određene krajeve sveta i upoznavanje sa hipsterskom kulturom severa, istoka ili juga moglo bi da proširi vaše vidike do neslućenih daljina…

1. Kreuzberg – Berlin (Nemačka)

Kreuzberg, ili kako ga zovu lokalci X-Berg, jedna je od najboljih hipsterskih četvrti. Osim uličnih svirača, lepih plavobradih Nemaca ovo je mesto gde se možete upoznati sa uličnom savremenom umetnošću. Ponesite knjigu – ovde je obično mirno pa čak i tiho za berlinske prilike…

2. Shimokitazawa – Tokio (Japan)

Termin hipster u Japanu se obično zamenjuje rečima ćaknut ili neobičan. Shimokitazawi, jedan je od okruga u Tokiju, koji hipsteri razumeju bolje nego ostatak sveta, a verovatno i civilizacije uopšte. Pored vrhunskih restorana koje bi svakako trebalo da posetite, obavezne su degustacija japanskog sladoleda, a na kraju i poseta nekom od poznatih barova gde će vam se baš sve činiti kao u priči o Alisi i zemlji čuda.

3. Fitzroy – Melburn (Australija)

Australija je iako vam se to možda ne čini tako, jedno od glavnih svetilišta hipsteraja. Četvrt koja je u tom smislu najpopularnija je svakako Fitzroy. Treš kuća ukrašene uvećanim znacima iz ukrštenih reči, kultnim kafićima i malim radnjama koje prodaju baš sve od bio kozmetike do ekološki neškodljive garderobe.

4. Pearl District – SAD

U Portlandu postoji Pearl District, koji je verovatno najhipsterskija četvrt na svetu. Na ulicama ove četvrti sve vrvi od knjižara, malih domaćih pivara i lokala u kojima možete da štampate svoje printove na cegerima ili pamučnim majicama. Ako vas zanima da sa nekim satima pričate o Jacku Kerouacu dođite u Pearl District.

5. Barranco – Lima (Peru)

Iako je ova peruanska četvrt relativno nova, glas o njoj daleko se prostire. To nije sasvim bez razloga, jer Barranco pruža beskrajne zalihe ispranih i iscepanih farmerki, ali i prodavnica sa drugom vrstom tekstilne robe. Budući da se nalazi blizu mora, grad je, a naročito ova četvrt često obavijen maglom – a to je idealna atmosfera za hipsterska sanjarenja.

Pogledajte gde se nalaze ostale hipsterske četvrti na svetu:

Putovanja i hrana Idealne destinacije za one koji uživaju u hrani cover1 Glamping – kampovanje sa 5 zvezdica Zanimljiva putovanja Kuda da otputujete u zavisnosti od karaktera Plutajući restorani Neverovatni plutajući restorani ·