"9 songs"
KULTURA · film/TV

Seksualni odnos prikazan na filmu, predstavlja pravi hod po ivici žileta. Sve je u rukama režisera i načinu na koji će da ga prikaže. Takve scene jedno ostvarenje mogu da sahrane, dok su sa druge strane, kroz istoriju, određeni filmovi upravo scenama seksa pravili revoluciju u kinematografiji.  

Godinama unazad, smatrano je da erotski filmovi pripadaju isključivo muškoj publici. Malo eksplicitnije scene, zavodljivost i seksipil koji izbija na velikom platnu smatrani su neprikladnim za ženski pol. Ipak, vremena su se promenila i danas dame slobodno uživaju u ovakvim filmovima. Baš kao i po pitanju neravnopravnosti publike kojoj je namenjen, ovakav film je od pojedinih glumica pravio seks simbole, ali sa tužnim životnim pričama koje bi ih pratile u daljoj filmskoj karijeri. Ono što je zaista teško pronaći radeći na ovakvim filmovima, jeste prava mera lepote i senzualnosti, koja ne prelazi u puku vulgarnost. Napravili smo listu ostvarenja koja sadrže scene seksa u različitim žanrovima. Pogledajte neke od misterioznih, zavodljivih, zabavnih i sa smrtnim ishodom najboljih erotskih filmova svih vremena.

Wild Things

Ovaj film je preoznatljiv i pamćen iz dva razloga: jedan je čuveni ponos Kevina Bejkona, i u tome nema ničeg erotičnog (verovatno) ali drugi je grupni seks između Deniz Ričards, Nev Kembel i Meta Dilona. Gledaocima, i to muškim, najviše je u sećanju ostao upravo drugi razlog i to prvenstveno zbog Deniz Ričards.

Cruel Intentions

Američka drama iz 1999. godine predstavlja modernu adptaciju romana Opasne veze francuskog pisca Šoderla de Laklaa. Prikazuje bogate tinejdžere koji žive na Menhetnu, pohađaju elitnu školu i svakodnevicu krate seksom, drogom, ali i međusobnim spletkama. U filmu je prikazan i incestni odnos između dva glavna lika, koje su tumačili Sara Mišel Gelar i Rajan Filipi.

9 Songs

Englez Met i jedna Amerikanka Lisa svoj odnos zasnivaju na dve velike a zajedničke pasije, u pitanju su: posećivanje rok koncertima jer uživaju u muzici, ali i u vođenju ljubavi. Majkl Vinterbotom je ovaj film bazirao na fantastičnoj muzici i scenama seksa koje se graniče sa nasiljem. Sve je u ovom ostvarenju toliko realistično upakovano da bi trebalo da ga preskočite ako delite ljubav prema istim stvarima kao i Met i Lisa!

Call Me By Your Name

Ljubavna priča između dva muškarca, koju je režirao Luka Gvadanjino. Radnja filma je smeštena u Italiju, a prikazuje ljubav sedamnaestogodišnjeg Elija i starijeg studenta Olivera koji dolazi iz Amerike i doseljava se kod Elija kao gost njegovih roditelja. Razlika u godinama i zabranjena ljubav su elementi koji ovaj film čine izuzetnim. Navijamo da Oskara (makar jednog) dobije baš ovo ostvarenje!

Intimacy

Mark Rajlans, igra neuspešnog muzičara koji u toku sedmice ima odnose sa ženom koju jedva poznaje. Kada se njegova radoznalost u vezi s njom probudi, to dovodi do potpunog uništenja njihovog veoma strasnog odnosa. Postavlja se pitanje – šta je za strast bolje – poznavati ili ne poznavati onoga sa kojim ostvarujemo telesnu bliskost?!

oscar-2103653_960_720 Dodela Oskara: 10 najvećih grešaka koje pamtimo Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju Film „Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju“ otvara 46. FEST pagecover Iskreni posteri za filmove nominovane za Oskara Nominacije za Oskara Neka igre počnu: Objavljene nominacije za Oskara · · · · ·