Nedelja mode u Njujorku
PULS GRADA · moda

U Njujorku se polako završava još jedan modni praznik, i to ovoga puta Nedelja mode za sezonu jesen/zima 2016. a nama ne ostaje ništa drugo već da sa uzdahom dočekamo da se ono prikazano konačno i pojavi negde u realnom životu. U slučaju večernjih haljina ova mogućnost se otvara tek ako računamo na slavne svetske muzičke i filmske festivale na kojima će se na crvenom tepihu ali i na samoj dodeli pojaviti poznata lica u večernjim toaletama. Jedina prepreka jeste što su u okviru Nedelje mode manekenke svečane haljine obično nosile u ravnoj obući, a na crvenom tepihu tako nešto još uvek nije dozvoljeno.

Povratak glamuru i jednostavnim, a ženstvenim krojevima koji će naglasiti svu senzualnost ženske figure. Materijali koji će pratiti svaki pokret bokova, a kod pojedinih modnih brendova i kuća koketiranje sa boemijom i ciganskom slobodom.

Među bojama nema previše eksperimentisanja, boja šampanja, krem i bež, crna kao standardna i obavezna u svakoj kolekciji, uz nekoliko nijansi crvene, bordo i boje crvenog vina. Krzno i saten su retki, ali su se pojavili tamo gde je očigledan uticaj iz ranih tridesetih godina 20. veka, kao i 70-ih godina, koje su očigledno i ove 2016. idejni stimulans.

Pogledajte najuspešnije kreacije sa Nedelje mode u Njujorku u našoj galeriji:

Dion LeeOtvori galeriju
Grammy Grammy nagrade 2016: Modni izveštaj sa crvenog tepiha carssupermodelsfeat Kada bi automobili bili supermodeli cover Lekcija za Dan zaljubljenih: Istorija donjeg veša Kaputi za zimu Najbolji zimski kaputi i kako da ih nosite · · · ·