Muškarci
PULS GRADA · moda

U kreativnosti modnih kuća svako malo, ili makar jednom u godinu dana, pojavi se trend nošenja neke specifične tkanine ili kroja, koji je za veći deo svetske populacije potpuno neprihvatljiv. Za one koji žive u klimatskim uslovima 4 godišnja doba, najmanje isto toliko im je potrebno i trendova, ako zaista prate modu, za ove druge, koji imaju tu sreću da u njihovom dvorištu uvek sija sunce, sa druge strane, zimsku jaknu, šal ili bundu nosiće samo onda kad pođu na skijanje…

Ma kako podeljena mišljenja bila, o tome da je lakše obući muškarca nego ženu, nailazimo i na ovakve, slučajne ili namerne modne promašaje, gde ostaje nejasno „… šta je kreator time hteo da kaže…“. Evo 10 najgorih trendova u prethodnoj deceniji, kada je u pitanju muška moda:

1. Sako i kratke pantalone

Kao da je u pitanju situacija iz nečije noćne more, kad mučenik sanja da je na primer na razgovor za posao pošao go, ili da je na sastanak sa voljenom krenuo u papučama. Možda neka zanimanja odgovaraju ovoj vrsti odevanja, ali zamislite kako bi to izgledalo da u pošti, banci ili drugim institucijama – ima gore, dole ne!

2. Veoma uske pantalone

Pantalone koje prate liniju noge nisu trend koji bi trebalo iz bilo kog razloga osuđivati, one na dobrim i zgodnim muškim nogama mogu da izgledaju kao „milion dolara“. Sa druge strane, veoma uske, kao helanke pantalone, ne samo da nisu udobne, već verovatno nisu ni zdrave za osetljivu genitalnu mušku regiju. O estetici nema ni govora, najblaži utisak je – bizarno!

3. „Roletna“ naočare za sunce

Kada su se prvi put pojavile, zapravo su bile deo scenskog nastupa starog ljubitelja mode – Kanyea Westa. Samo tada i samo u toj prilici bilo je razumljivo zašto bi neko takvu kič sitnicu nosio na svojoj glavi… nema opravdanja!

4. Papuče Crocs

Najpre su se pojavile kao idealna obuća za šljunkovite plaže i nosile su se isključivo u tim prilikama. Dakle, nakon godišnjeg odmora, zajedno sa dušekom i ležaljkom odlaze „na spavanje“ sve do narednog leta, a ne nose se svuda po gradu i u svakoj prilici, uz izgovor da su udobne.

5. Strukirani kišni mantil

Muškarac koji ima potrebu da naglasi svoj struk mogao bi da nosi dobre farmerke ili pantalone visokog struka, a kišni mantil na kojem bi mu pozavideo samo Dik Trejsi, nema nikakvog smisla. Kratki strukirani mantil kao da šalje poruku – i muškarci se plaše svojih oblina, a svi znaju da to nije istina!

6. Bujna kosa – a la ’80-te

Svaka dekada u modi ima svoje reprezentativne i one druge momente. Kada je reč o frizurama, ko se seća, mogao bi da vas obavesti da retro u ovom pravcu nije samo loše odabrana frizura, već zaista – put kojim se ređe ide.

7. Duboki V izrez

Nema razloga da sprečimo muškarce da nose ono što toliko vole, ali, ovakve majice ili džemperi dobro stoje samo manekenima, i onima koji vode računa o maljavim regijama, ostatak muške populacije može da se, kao i do sada zadovolji jednostavnim posmatranjem dubokih ženskih V izreza!

8. Šare poznatih modnih kuća

Gotovo sve modne kuće imaju prepoznatljivu logo šaru, na koju su ponosne, pa ih kao printove redovno nude u svojim kolekcijama. Muškarci bi kod ovog trenda trebalo da budu naročito osetljivi, kako ne bi izgledali kao pokretna reklama.

9. Flanelska košulja

Grandž moda je cvetala tokom devedesetih, a sada se trend ponovo vraća i karirana košulja je opet servirana kao trend. Za poklonike grandža prijateljski savet – vratite se muzici, moda može da sačeka 2025.

10. Metalik

Najpre se kao trend pojavio u ženskoj modi i to kroz modne dodatke – cipele, torbe, kaiševi, a onda se čitav trend prelio i na mušku modu. Kada je reč o „jačem polu“ dobar savet bi glasio – oprezno i umereno, ako baš volite, ali samo u večernjim izlascima. U toku dana zaboravite na svetlucave efekte kakvim god poslom da se bavite.

Kim i Kanye za Balmain Kim Kardashian i Kanye West su nova lica modne kuće Balmain Rename Shop Novogodišnja Moda za poneti Cream of Scandinavia 9 poklona za 9. rođendan prodavnice Cream of Scandinavia Ikone stila Ikone stila u 2014. godini · ·