fudbaleri
PULS GRADA · sport&rekreacija

Koncentrisaćemo se na one koji su bili „face“ i posle utakmica i koji su zaista ostavljali trag gde god da se pojave. Zbog njih je sport došao na „dobar glas“ i sportisti su postali momci broj 1.

Šalu na stranu, obratićemo pažnju i na uticaj koji su sportisti ostavili na još nešto sem samo na sport…

Čovek koji je ostavio veliki trag u tenisu je Björn Borg​ . Švedski dnevnik Svenska dagbladet dva puta ga je odlikovao zlatnom medaljom za sportske uspehe (1974, 1978).

Izreka kaže da se muzičari dele na Betovena i ostale a fudbaleri na Pelea i ostale. Slavni brazilski fudbaler, dao je 1283 gola u karijeri. Igrao je sa lakoćom i preciznošću kakva se s razlogom pamti.

Slavni francuski fudbaler koji se najviše istakao u dresu Mančester junajteda nakon završene karijere bavio se i glumom-Eric Cantona​. Bio je napadač visokog kvaliteta, ali prgave i nepredvidive naravi. Nosio je uspravnu kragnu na dresu i brijao je glavu.

Izreka kaže: Kada je kiša padala, Senna je vladao. Ayrton Senna​, jedan od omiljenih i najboljih vozača Formule 1. Zbog njega su ovaj sport gledali oni kojima to inače ne bi palo na pamet. Bio je šampion tri puta.

Muhammad Ali, rođen kao Cassius Clay bio je jedan od najvećih boksera sveta. U borbi se uzdao u brze reflekse i eskivaže. Za sebe je govorio da pleše kao leptir i ubada kao osa.

Julius Erving je NBA legenda. Uticao je na razvoj košarke, igrao je veoma atraktivno kako pre njega nije bilo viđeno. On je peti košarkaš svih vremena po broju postignutih koševa. Bio je poznat po zakucavanjima sa linije za slobodna bacanja.

George Best je bio krilo Mančester junajteda i član čuvene generacije Bazbijevih beba koja je Mančesteru donela prvi Kup evropskih šampiona. Bio je poznat kao veliki zavodnik i ništa manje ljubitelj dobre kapljice.

Gary Player​ je jedan od najpoznatijih golfera sveta. Čak i danas, iako ima 80 godina, svakog dana vežba. Poznat je po tome što je verovao da što više vežba to će biti srećniji.

Bobby Moore je bio kapiten Engleske kada su pobedili na Svetskom prvenstvu 1966. godine. Odigrao je 108 mečeva za reprezentaciju i dugo bio rekorder.

Sugar Ray Robinson je rođeni šoumen. Van bokserskog ringa bio je vlasnik kluba u Herlemu i vozio je pink kadilak. Karijera mu je poznata po nokautima, od kojih su mnogi bili u prvoj rundi.

Sve su ovo bili sjajni ljudi i još uvek su. Kao sportisti su ušli u legendu i zauvek promenili sport. Ono zašto ih ipak izdvajamo jeste što su bili pravi uzori i izvan sportskog terena.

Automatski nacrt Najlepši golovi sa dosadašnjih utakmica na Euro 2016 Fudbal Smešni momenti sa Euro 2016 u utakmicama odigranim do sada Fudbaleri Reprezentacija Engleske iz 1996. protiv momaka koji igraju u Francuskoj 2016. Hakan Çalhanoğlu, Bajer Leverkuzen i Turska Mladi fudbaleri koji će zasijati u Francuskoj ·