Dinara Mirtalipova (foto: My Modern Met)
KULTURA · art

Za one koji imaju dara za slikanje, ili dobru želju da za Uskrs pripreme šarena farbana jaja, mnogo je tehnika kojima mogu da se okrenu. Dinara Mirtalipova, je samouka kada je reč o slikanju, ali ima dara da kombinuje starinske šare koje preuzima sa tradicionalnih uzbekistanskih ćilima i vaza, i da ih oslikava na uskršnjim jajima.

Ukoliko niste previše vešti sa četkicama i bojama najbolje će biti da se držite standardnih tehnika farbanja, ali ako imate veštu ruku i strpljenje, evo nekih predloga kako da se spremite da makar sledeće godine budete uskršnji majstor.

Ne zaboravite da vežba čini čuda, i srećan vam Uskrs!

Mirtalipova koristi finu tanku četkicu ali oslikava uglavnom drvena kao i porcelanska jaja. Jasno je da bi sa klasičnim jajima sve bilo još kompleksnije, no verujemo da ova samouka umetnica može čak i to! Ideja je da oslikava starinske simbole, poput rajskih ptica, ukrasnog cveća i stilizovanih grana drveća, baš onakve kakve poznaje kao tradicionalne uzbekistanske, a koje su deo i njene tradicije. U svoje radove, ona uključuje i narodne motive iz starih predanja, koje ćete moći da pogledate u našoj galeriji.

Sigurni smo da će vam se dopasti, a posebno ako volite stvari koje odišu tradicionalnim šmekom. Ako i niste sigurni da možete ovako i klasična crvena biće sasvim dobra!

Divna jaja Dinare Mirtalipove (foto: My Modern Met)Otvori galeriju
5976_cover Slavne statue muzičkih legendi Podzemna skloništa_cover Izložba fotografija „Podzemna skloništa“ u Goethe Institutu 107355-image38-800-a542d8629a-1484634223_cover Satirične ilustracije koje će vam otvoriti oči EGallery_Ruzicasta konverzacija_Peđa Rakićević Otvorena šesta postavka izložbe „EGallery“ · ·