Branko Ćopić audio knjiga
KULTURA · knjige

Povodom stogodišnjice od rođenja književnika, Branka Ćopića, gaming studio „Qube“ iz Beograda je razvio projekat za mališane i njihove roditelje koji na potpuno drugačiji način uvode u čarobni svet ovog pisca. Uz pomoć nove tehnologije, čarobni motivi Ćopićevog stvaralaštva će podstaknuti istraživački duh, učenje kroz igru a pre svega omogućiti dobru zabavu za sve generacije.

Mjesec i njegova baka, Pijetao i Mačak kao i Ježeva kućica naslovi su digitalizovanih priča u okviru edicije „Najlepše bajke Branka Ćopića“. Uskoro se očekuje da će ove bajke u svom digitalizovanom formatu biti dostupne na App i Google Play prodavnicama, i to na srpskom, engleskom i nemačkom jeziku. Sve priče u okviru ove edicije biće besplatne za preuzimanje na IOS i Android uređajima, što ovaj projekat čini pionirskim podvigom i velikim korakom na regionalnom tržištu, u oblasti digitalnog pripovedanja.

U cilju dodatne promocije, studio Qube će predstaviti ovaj projekat i na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu gde će biti moguće testiranje svake od aplikacija u okviru edicija, i dodatno informisanje o samom projektu i potencijalnoj saradnji. Više informacija dostupno na oficijalnom sajtu studija kao i Facebook stranici.

cover1 Sajam knjiga: Trinaest posebnih Dragan Velikić, Vladimir Kecmanović Dvojni prikaz: „Islednik“ Dragana Velikića i „Osama“ Vladimira Kecmanovića Grešna Biblija Neobična „grešna“ Biblija je konačno na prodaju sajam knjiga 60. Beogradski sajam knjiga · · ·