listri-11-768x576@2x-cover
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Portugalski fotograf Masimo Listri je proveo decenije putujući svetom kako bi slikao najlepše biblioteka u različitim zemljama. On je i danas zadivljen izgledom njihovog enterijera, ispunjenog prelepim skulpturama, freskama i umetničkim slikama na plafonima i, naravno, stilskim nameštajem kakav se više nigde ne može kupiti.

Na našu sreće, Masimo je odlučio da svoje fenomenalne fotografije objavi u okviru knjige The World’s Most Beautiful Libraries XXL, koju možete naručiti OVDE. Osim slika, među 560 strana ove knjige nalaze se i detaljne istorije svakog od prikazanih zdanja.

Možda će vas cena publikacije od skoro 150 dolara odvratiti od kupovine, ali u tom slučaju ništa vas ne košta da pogledate neke od fotografija iz nje u našoj galeriji. Sigurni smo da ćete, kao i mi, biti impresionirani lepotom fotografisanih biblioteka.

Biblioteca do Convento de Mafra u PortugalijiOtvori galeriju
Neizostavni detalji u dečjem kutku Kako urediti radni prostor vašeg mališana? sydney-opera-house-768x320 Ovako su zamalo izgledale poznate svetske znamenitosti moma City letnja preporuka #83: Beograd izlaže u Njujorku – Betonska utopija u MoMA-i toa-heftiba-214340-unsplash-1120x747-1 Kako da osvežite spavaću sobu u skladu sa horoskopskim znakom ·