cover
PULS GRADA · moda

Dva Božića, dve Nove godine i bezbroj slava. Od praznične groznice mnogi stvarno dobiju modnu temperaturu. Neizbežni teški kaputi i debele jakne znaju da dosade, pa pošto ih skinete zadivite sve elegantnom haljinom koju nosite ispod. Ako računate da je toplo tamo kuda ste se uputili, onda nećete pogrešiti ukoliko je haljina od tanjeg materijala, sa kraćim rukavima, čak i na bretele. Tu je naravno bezbroj prodavnica i opcija naručivanja preko interneta, ali evo šta treba da imate na umu pre nego što se upustite u ovu ozbiljnu potragu.

Gledajte da ostanete dosledni sebi i svom stilu, čak i onda kada odlučite da isprobate nešto novo. Najbolje ćete izgledati u onome u čemu se osećate kao pravi, autentični vi. Ako sve krene po zlu, sat počne da otkucava, i uletite u paniku nalik Pepeljuginoj, setite se male crne haljine koja je uvek sigurno rešenje, ako u trenutku niste inspirisani.

Reciklirajte

Zavirite duboko u orman, jer ovo je pravo vreme da stare mamine i bakine haljine pretvorite u nova remek-dela. Uz pomoć ukrasa, nakita, kristala, koje možete došiti, i dodavanjem raznih materijala daćete lični pečat haljini, i sami biti modni kreator. Kao rezultat, osim sentimentalne vrednosti i lične kreativnosti, imaćete komad koji niko nema. A, to je uvek poželjno.

Eksperimentišite

Zaboravite na stare i nove haljine, pozajmice i kupovine. Počnite od nule. Inspirišite se modnim knjigama, časopisima, blogovima i sajtovima. Onda sve zaboravite, sedite, i sami napravite skicu. Nakon toga se uputite do jedne od najvažnijih osoba u svačijem životu – krojačice, koja će vašu zamisao pretvoriti u realnost. Pa kad se svi budu divili i pitali odekle vam tako lepa haljina, vi samo kažite: “ha!” i produžite dalje.

Inspirišite se

Možete se vratiti u prošlost i inspirisati se nekim istorijskim modnim periodom. Uvek su aktuelne: tridesete, šezdesete, sedamdesete… Perle, ravne linije i somot idealni su za izgled tridesetih godina. Paterni, oblici i jarke boje za eksperimentalne šezdesete. Krzno, koža i zemljane boje za lude sedamdesete. Ovi periodi i danas su moderni, pa ćete zasigurno biti u trendu. Praznici su često depresivni. Treba ih ulepšati što više, i u isto vreme se zabaviti. Uz dozu humora, možete se i maskirati birajući da se obučete u skladu sa značenjem dotičnog praznika.

Za još više ideja, prođite kroz galeriju fotografija.

H&MOtvori galeriju
cover Modni dvoboj: Džemper vs duks moda Sa 80 godina je debitovao na modnoj pisti džemperi Džemperi kakve je nosio vaš deda sada su u modi BAFE BAFE – Najveća modna manifestacija mladih · · · · ·