BeFunky-collage (14)
PULS GRADA · lepota

Nova godina često u nama budi želju za promenom, a poznato je da se žene u tim situacijama najčešće i najlakše opredeljuju za promenu frizure. Kako nam se bliži proleće, osveženje izgleda u vidu kratke kose odličan je izbor. Kratke frizure lepo stoje damama svih generacija, karaktera i modnih afiniteta. No, kako bi efekat bio što bolji, bitno je znati nekoliko stilskih caka. Zato vam u nastavku donosimo pregled kratkih frizura koje će ove godine biti apsolutni trend.

Kada govorimo o kratkoj kosi, treba voditi računa o tri aspekta, a to su: oblik lica, tip kose i boja kose. Svaka od ovih stavki igra veliku ulogu u krajnjem rezultatu, te je važno svakoj od njih posvetiti posebnu pažnju.

Idealna kratka frizura za svaki oblik lica:

Za okruglo lice: šiške stilizovane kao blagi pompadur na čelu, uz nekoliko dužih pramenova sa strane kako bi se postigao izduženiji izgled lica

Za pravougaono lice: frizura sa dosta volumena na čelu i nekoliko natapiranih pramenova sa strane koji ublažavaju oštre konture

Za lice kvadratnog oblika: asimetrična frizura i duge šiške na stranu koje skreću pažnju sa naglašenih viličnih kostiju

Za ovalno lice: vama odlično stoje sve frizure, pa tako i kratke, te se možete igrati kako god želite

Idealna kratka frizura za svaki tip kose:

Za tanku kosu: Kratka frizura tankoj kosi daje volumen. Što je duža, ona od težine pada i gubi na volumenu. Zbog toga je kratka frizura idealna.

Za gustu kosu: Kratka frizura nije najbolja opcija za gustu kosu. Ukoliko baš želite, birajte jako kratku dečačku frizuru, ili pak onu sa malo dužim pramenovima na temenu kako biste izbegli previše okrugli izgled glave.

Idealna boja za svaku kratku frizuru:

Kratka kosa dolazi do izražaja kako na prirodnoj boji kose, tako i na hemijski tretiranoj kosi. Trenutno su jako aktuelne pastelne, srebrne nijanse kao i boja mesečine, koja savršeno ide uz šik kratke frizure. No, imajte u vidu da ćete morati mnogo češće da se farbate jer se na kratkoj kosi izrastak mnogo brže i lakše vidi.

Sada kada znate sve trikove, u našoj galeriji pogledajte neke od trendi frizura za ovu godinu i pronađite onu koja je idealna za vas.

Šik kratke frizure za 2019.Otvori galeriju
chiara-ferragni-is-seen-on-january-23-2019-in-paris-france-news-photo-1098316760-1549915306 Kjara Feranji lansira kozmetičku liniju? naslovna Novo: NIVEA Clay Fresh gelovi za tuširanje page-cover-dredovi Ona pravi čuda od svoje kose cover Horoskop otkriva koji lak za nokte treba da nosite u februaru · · · · ·