pagecover
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Postoji nešto hipnotišuće u savršenom izgledu spiralnih stepenica, da je ponekad stvarno teško skrenuti pogled sa njih. Prvi primeri spiralnih stepenica potiču iz 5. veka pre nove ere, ali su svoje prominento mesto u rimskoj arhitekturi pronašli tek u 2. veku nove ere. Danas ih možemo videti praktično svuda, od palata i muzeja, pa do hotela i privatnih kuća Pogledajte kako izgledaju neke od najlepših spiralnih stepenica koja se mogu pronaći širom sveta.

Zbog svog elegantnog oblika, spiralne stepenice daju dozu rakoša svakoj građevini u kojoj se nalaze. Njihova fotogeničnost je uveliko već eksploatisana od strane fotografa i režisera, koji ne propuštaju priliku da ih snimaju za svoje projekte.

Verovatno su najpoznatije spiralne stepenice u Vatikanskom muzeju, ali svet je pun i još mnogih drugih lepih, urađenih u najrazličitijim arhitektonskim stilovima. U našoj galeriji možete videti kako izgledaju neke od njih.

Prodavnica Heal’s, Ujedinjeno KraljevstvoOtvori galeriju
pagecvr Najlepši plafoni na svetu IMG_3175_1_cover Brend Artisan: Nameštaj od masivnog drveta Tikkurila boje Tikkurila boje: Redizajnirajte kupatilo BG Buket BG Buket: Leti više volimo hortenzije · ·