naslovna
PULS GRADA · destinacija

Na svetu postoji bezbroj ulica koje su upečatljive iz ovog ili onog razloga. To može da bude njihovo istorijsko nasleđe, predivno prirodno okruženje ili odlična, a upečatljiva arhitektonska rešenja.

Šta god da je u pitanju, sve one pružaju sjajnu scenografiju za fotografisanje i lako se urezuju u pamćenje. Bez obzira na to koji krajevi sveta vas više privlače, u narednoj listi ćete sigurno pronaći nešto za sebe. Proverite za koliko ste od ovih ulica čuli i koliko ste ih posetili do sada, jer nikad nije kasno dodati novu napomenu na spisak za putovanje i obogatiti život još jednim iskustvom.

Kvebek, Kanada

Ulica Rue du Petit Champlain očigledno je inspirisana evropskim ulicama i taj šarm čini je najlepšom u gradu. Sa obe njene strane nalaze se zanimljive prodavnice i bistroi.

Kolmar, Francuska

Lutanjem kroz stari deo Kolmara, možete naići na nekolicinu prelepih uličica koje odišu alzaškim duhom. Pazite samo da imate dovoljno memorije za sve fotografije koje ćete napraviti.

Čengdu, Kina

U Čengduu postoji ulica pod nazivom Jinli i ona je prelepa tokom čitave godine. Međutim, ako se zadesite u blizini u vreme Kineske nove godine, čeka vas prelep prizor okićenih i osvetljenih ulica.

Briž, Belgija

I u Brižu ima puno ulica koje zaslužuju epitet najlepše i kroz koje morate obavezno proći tokom posete ovom gradu. Mnoge od njih se nalaze blizu kanala i pune su predivne očuvane kaldrme.

Burano, Italija

Ponovo je u pitanju grad prepun kanala, gde se ne zna koji je lepši. Burano je upečatljiv po kućicama koje oivičavaju sve prolaze uz te kanale, u svim duginim bojama.

Kjoto, Japan

Ulica pod nazivom Tetsugaku no michi ide uz jedan dugački kanal i u jednom trenutku prolazi pored hrama koji je na UNESCO listi. Pored toga, nad njim se nadnosi trešnjino drveće, koje je u punom cvatu tokom aprila.

Jork, Engleska

Kaldrmisana ulica koju okružuju šarmantne kuće i zgrade od kojih neke datiraju još iz 14. veka garantuju da će vas ulica Shambles u Jorku oduševiti.

Kordoba, Španija

Ovaj andaluzijski grad je lep uzduž i popreko, ali preporučuje se šetnja ulicom Calleja de las Flores. U pitanju je uzani prolaz okružen visokim belim zidovima ukrašenim raznobojnim cvećem, što je tipično za ovu oblast.

Buenos Ajres, Argentina

Kraj grada pod nazivom La Boca krajem 19. veka naselili su moreplovci iz Đenove, koji nisu imali od čega da grade kuće pa su iskoristili ostatke brodova sa još uvek očuvanom bojom. I danas dominiraju različite boje u čast ove istorije.

San Francisko, Kalifornija

Ulica Lombard je jedna od najpoznatijih u gradu, a nastala je 1922. godine kao način da se nateraju vozači da uspore niz strmo brdo.

Bon, Nemačka

Tačno je da ne izgleda ovako tokom cele godine, ali dve ili tri nedelje tokom proleća ova ulica je predivna zbog procvalog trešnjinog drveća koje pravi prirodan hlad.

Balimoni, Severna Irska

Na ovom mestu snimljeni su razni kadrovi iz filmova i serija, a možda je najprepoznatljivije iz „Igre prestola“. Ova ulica oivičena brezama nastala je u 18. veku.

Pariz, Francuska

Jelisejska polja predstavljaju široku aveniju dugu 1,5 km koja povezuje Trg Konkord sa Trijumfalnom kapijom. Tu jednostavno morate proći.

Agueda, Portugal

Od 2011 godine, svakog leta, nekoliko uskih ulica dobijaju simpatične krovove od šarenih kišobrana koji služe da obezbede hlad prolaznicima i omoguće im da se odmore na nekoj od klupica.

NG Novogodišnji planovi: U kom gradu ćete dočekati 2019? naslovna Ne biste žurili da odete sa ovih aerodroma prague-1168302_960_720 Prag u sedam sličica za svojeglave sombor (1) Preporuka za jesen: Obilazak Vojvodine · · ·