Atonement
PULS GRADA · moda

Ako dobro razmislite, zelene haljine se i ne viđaju toliko često na filmu. Upravo zbog toga vas podsećamo na one vredne pažnje, koje vam takođe mogu poslužiti i kao modna inspiracija za vaš lični stil.

Piše: Isidora Spasić

Vivijen Li u filmu Prohujalo sa vihorom

Heroina filma, po imenu Skarlet O’Hara, koju je naravno tumačila Vivijen Li, nosila je neke od najpoznatijih kostima u istoriji filma. Zato nije čudno što se u filmu pojavljuju dve nezaboravne zelene haljine. Jedna je draperjasta i slojevita, a druga oivičena zlatnim detaljima i specifičnim rukavima.

Elizabet Tejlor u filmu Kleopatra

Zelena haljina ukrašena izvezenim egipatskim motivima veoma je zapaženi deo impresivnog garderobera iz filma Kleopatra. Pošto je bilo važno da nju tumači zavodljiva holivudska diva, izbor da to bude Elizabet Tejlor pokazao se kao pun pogodak. Inače, ona je tokom snimanja promenila 65 kostima, što je u to vreme bio rekord.

Merilin Monro u filmu Reka bez povratka

Iako šljašteća zelena haljina sa crvenim delovima deluje pomalo kičasto, prikladna je za radnju ovog filma, u kom Merilin Monro glumi igračicu i pevačicu. Pored toga, u pitanju je vestern, što dodatno opravdava duboke izreze na haljini koji otkrivaju glumičine noge.

Emili Blant u filmu Viktorija: Život mlade kraljice

Nikada nije lako uraditi istorijski kostim, posebno onda kada se striktno drži epohe o kojoj pripoveda. Prateći biografsku priču kraljice Viktorije, kolorit i dizajn haljine odlično je uspeo da isprati intimnu priču i različite faze njenog života. Inspirisan periodom između 1830. i 1840. godine, film obiluje upečatljivim odevnim komadima, kao što je i jedna zelena haljina.

Kejt Blanšet u filmu Elizabeta: Zlatno doba

U ovoj biografskoj drami pratimo život kraljice Elizabete I. Glumica Kejt Blanšet maestralno je odigrala veoma zahtevnu ulogu, u čemu su joj pomogli bogati barokni kostimi. Svetlo zelena haljina sa velikim cvetovima nije izuzetak kada se govori o nezaboravnim stilskim trenucima iz ovog kinematografskog ostvarenja.

Kira Najtli u filmu Pokajanje

Svako ko je pogledao film Pokajanje, mora se sećati zelene haljine. Inspirisana tridesetim godinama, napravljena od lepršavog svilenkastog materijala, naizgled jednostavnog ali u stvari kompleksnog kroja, ova haljina postala je sinonim za glamur na velikom platnu.

Liv Tajler u filmu Gospodar prstenova: Povratak kralja

Kada je u pitanju kreiranje novih svetova, kostimograf ima priliku da se u potpunosti prepusti mašti. Tako je bilo na filmovima Gospodar prstenova, što se može primetiti u izgledu glumice Liv Tajler. Njen lik Aruene odražava svoju ženstvenost i krhkost u haljini nežno zelene nijanse. Ovde je boja veoma važna, pošto najadekvatnije prikazuje vilinski svet kome ona pripada.

Ema Stoun u filmu La La Land

Ovaj šarmantni film postao je instant hit od trenutka kad se pojavio. Kratka zelena haljina koju je nosila glumica Ema Stoun, odlično se slagala sa bojom njene kože i kose. Očigledno je bila idealna i za plesanje, što je posebno značajno, jer je La La Land spektakularan mjuzikl.

BeFunky-collage (3) 5 modela torbi koje nikada ne izlaze iz mode BeFunky-collage (13) Heklani odevni komadi su hit leta pjimage - 2019-07-18T091614.499 Mornarski šik ne izlazi iz mode vimbldon-moda Najbolji modni momenti sa ovogodišnjeg Vimbldona · · · · · · ·