Art hotel Andaz u Amsterdamu
PULS GRADA · destinacija

Kada sledeći put odlučite da odsednete u nekom hotelu u inostranstvu, obavezno razmislite o takozvanim art hotelima. Reč je o mestima koja više liče na muzeje nego na tipičan hotelski smeštaj, a oni koji u njima borave mogu da dožive sve oko sebe, pa čak i druge goste kao neponovljivi umetnički užitak.

Među mnogima koji se danas nalaze u svetu, izabrali smo one koji predstavljaju prave bisere evropskih prestonica, i u kojima je boravak sličan onom koji je Alisa osetila u zemlji čuda.

Le Negresco, Nica

Spolja gledano ovaj hotel prava je palata, a unutrašnjost je uređena u rokoko stilu. U njemu su odsedali princeza Grace od Monaka, Beatlesi i Salvador Dali, a kao vrednosti čuva dela Jean Cocteaua, Sonie Delauney i François Bouchera.

Andaz Amsterdam, Amsterdam

Zamišljen upravo kao svet iz priče Alisa u zemlji čuda na mestu nekadašnje gradske biblioteke, dizajner Marcel Wanders je imao nameru da posetiocima omogući boravak u nekakvom nadrealnom prostoru, u kojem je baš kao u priči Luisa Kerola sve ili previše veliko ili previše sićušno, ipak, krevet u tom umetničkom poduhvatu nisu dirali!

Le Méridien, Beč

Mešavina tradicionalnog i savremenog likovnog izraza sa čestim izmenama u spisku imena i autora koji u njemu izlažu, ovaj hotel je namenjen istinskim ljubiteljima umetnosti. Ovog leta omogućavaju svojim posetiocima da dobiju Art propusnicu, kojom bi mogli da pristupe nekim od najznačajnijih svetskih kulturnih centara, uključujući i one smeštene u Beču.

Hotel Arts, Barselona

Kao kakav sajam na kojem se slavi sve što ima veze sa dizajnom i savremenom umetnošću. Kad se umorite od dnevnih aktivnosti i razgledanja starih majstora po Barseloni, u hotelu vas čekaju – skulptura velike zlatne ribe Franka Gehryja, i drugih španskih i katalonskih umetnika, plus još po nešto od Pikasoa, Miroa, pa i Gaudija.

Cagliari Predlog za letnji odmor: Sicilija/Sardinija Kopaonik Gde odsesti na Kopaoniku? Vlasina Vlasina: Netaknuta priroda i čisti izvori Arhipelag San Blas u Panami Skrivena ostrva sveta · · · · · ·