Kopenhagen
PULS GRADA · destinacija

Nikada nije dovoljno rano za planiranje odmora.

Ako ste zasićeni ponudama standardnih destinacija za prolećne praznike i zanimaju vas neka nova zanimljiva mesta, pročitajte naše kratke prikaze najlepših gradova u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj.

Možda je Skandinavija idealno mesto za Vas.

STOKHOLM

Prestonica Švedske je i najnaseljeniji gradu u Skandinaviji. Lociran na jugoistoku zemlje na arhipelagu od četrnaest malih ostrva, Stokholm pruža turistima veliki broj znamenitosti kao što su: Stari grad (Gamla Stan) pun zamkova i srednjevekovnih ulica, pregršt muzeja, prelepu arhitekturu i veliki izbor parkova.

KOPENHAGEN

Osim što je verovatno najlepši grad u Skandinaviji, Kopenhagen je i jedan od najekološkijih gradova sveta. Može se pohvaliti i najdužom ulicom za šoping u Evropi – The Strøget, kao i najlepšim zabavnim parkom – Tivoli.

BERGEN

Poznat kao jedan od najkišovitijih gradova sveta, Bergen je drugi najnaseljeniji grad u Norveškoj. Zaštitni znak grada su predivne stare drvene kuće koje se prostiru niz obalu, a ne treba propustiti put vozom do Osla s obzirom na prelepe krajolike koji se mogu videti tokom vožnje.

OSLO

Prestonica Norveške je i pored kosmopolitskog sjaja zadržala auru ribarskog gradića. Veliki soliteri se savršeno uklapaju u staru nemačku arhitekturu i duh razvoja još nije skroz prevladao nad prirodom. Oslo je poznat po aktivnostima na otvorenom kao što su klizanje, skijanje, vožnja kajakom, planinarenje, jedrenje…

AARHUS

Ovu veliku luku u Danskoj ne smete preskočiti na vašem putu po Skandinaviji. Prepun građevina iz prošlih vremena, Aarhus ima i iznenađujuće moderno dizajnirane zgrade. Za ljubitelje prirode tu su šume, jezera i plaže.

GETEBORG

Geteborg je grad pun istorije, inspirativne arhitekture, kulture, parkova, botaničkih bašti i prirodnih lepota. Nalazi se na jugozapadu Švedske i najveća je luka u Skandinaviji. Tokom posete ovog grada ne treba propustiti brodske ture oko lokalnih ostrva.

MALME

Malme je grad pogodan za pešake, i na njegovim ulicama ćete se susresti sa prelepim starim kućama, šarenim zgradama, vrtovima i šarmantnim trgovima prepunih kafića. Bilo da vas zanima kultura, šoping ili priroda, u ovom gradu ćete uživati.

Italijanska obala jedno je od najšarenijih mesta u Evropi 7 najšarenijih mesta u Evropi Koliko košta život? Koliko košta život u svakoj zemlji sveta gugenhajm Helsinki: Ploveći muzej za 21. vek skijališta Najlepša skijališta · · · · · · ·